izborni zakon u BiH

Komšić poslao oštru poruku: Krajnje je vrijeme da se službenom Zagrebu kaže ''ne'' i ''dosta je''

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sarajevo: Danas se obilježava 28. godišnjica masakra na pijaci Markale
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Mostar: Željko Komšić položio cvijeće i odao počast poginulim sehidima Armije Republike BiH
05.05.2022.
u 09:23
Što god da kažu i učine i Grlić Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske te kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon, poručio je Komšić
Pogledaj originalni članak

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je za Oslobođenje izjave hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana o tome kako Centralna izborna komisija navodno ne može donositi odluke o provedbi Izbornog zakona BiH.

– Što god da kažu i učine i Grlić Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske te kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon. U tome mogu tražiti, pa čak i ako dobiju podršku, Bruxellesa, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga ili bilo koga drugog u svijetu, opet se neće pitati ništa kada je riječ o BiH. To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno djelovanje – rekao je Komšić.

On navodi kako su izbori u BiH bili, jesu i uvijek će ostati samo stvar BiH.

– Što više Zagreb pokušava da se miješa u unutrašnje stvari BiH i što više pokušavaju iskoristiti svoj položaj da pojačaju pritisak na BiH (poput gluposti o blokadi ulaska Finske i Švedske u NATO zbog Izbornog zakona u BiH), to će naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi! Krajnje je vrijeme da se i zvaničnom Zagrebu kaže “ne i dosta je" – dodao je Komšić.

Video: Milanović: Ovo nije ucjena. Niti je ovo s Finskom i Švedskom ucjena, niti iznuda

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 66

Avatar mrkyyy
mrkyyy
09:39 05.05.2022.

Kad Komšić nešto izjavi, to ima posebnu težinu i sa sigurnošću se može reći da će tako i biti. Kao npr. da će spriječiti gradnju Pelješkog mosta.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:42 05.05.2022.

Ne bih nikada pristao biti hrvatskim predstavnikom nekog tijela, a da me ne biraju oni koje predstavljam, dakle Hrvati. Đon obraz!.

MP
mku.privat
09:34 05.05.2022.

A tko je ovaj lik na slici, koga on predstavlja