u segetu donjem

Končar u Apartmane Medena uložio 8 milijuna eura

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Seget Donji: Svečano predstavljanje investicije u apartmanskom naselju Medena
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Seget Donji: Svečano predstavljanje investicije u apartmanskom naselju Medena
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Seget Donji: Svečano predstavljanje investicije u apartmanskom naselju Medena
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Seget Donji: Svečano predstavljanje investicije u apartmanskom naselju Medena
09.07.2024.
u 08:49
Predstavnik LNS grupe Danko Končar najavio je skorašnju izgradnju aparthotela s 5 zvjezdica, čija je vrijednost 35 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Apartmansko naselje Medena u Segetu Donjem nadomak Trogiru zasjalo je u novom ruhu nakon što je realiziran višegodišnji investicijski ciklus u vrijednosti od 8 milijuna eura. Pod egidom #OldPlaceNewStory svečano je proslavljen završetak investicijskog ciklusa, u sklopu kojeg je više od 250 apartmana kategorizirano s četiri zvjezdice te je izgrađen plato od 600 četvornih metara s četiri vanjska bazena, što predstavlja veliki iskorak u kvaliteti sadržaja i infrastrukture.

Državni tajnik Ministarstva turizma Josip Pavić, koji je bio u ime ministra Tončija Glavine, rekao je da su ovakvi projekti jamac podizanja kvalitete i cijele destinacije. – Danas je turistička konkurencija zaoštrena te sunce i more više nisu dovoljni. Potrebna su promišljena ulaganja, promicanje autentičnosti i bogata ponuda koja se temelji na lokalnim vrijednostima. U apartmanima Medena u tome su uspjeli – rekao je Pavić.

Apartmansko naselje Apartmani Medena sastoji se od 251 apartmana i nalazi se u vlasništvu LNS grupe, koja u portfelju drži i Hotel Medena, Hotel Ola te niz drugih hotela u Hrvatskoj. Predstavnik LNS grupe Danko Končar izjavio je kako su Apartmani Medena pionir apartmanskog turizma u Dalmaciji te su kao tržišni lider sada doživjeli preobrazbu koja je tek početak razvoja i dugoročnog ulaganja u infrastrukturu.

– Apartmanska naselja generalno su deficitarna u Hrvatskoj, a pogotovo u Dalmaciji. Zbog toga smo odlučili pokrenuti ovu investiciju kako bismo najljepšu lokaciju na Mediteranu učinili još reprezentativnijom. Ovim putem mogu i najaviti skorašnju izgradnju aparthotela s 5 zvjezdica i 100 soba, čija je vrijednost 35 milijuna eura. Novo lice apartmanskog naselja Medena tek je početak naših velikih planova – izjavio je Danko Končar.

POVEZANI ČLANCI:

SKIJAŠKA DVORANA

FOTO Još neviđeno u Hrvatskoj! Otkrivamo detalje jedinstvene ideje općine iz Gorskog kotara

Skijaška staza bila bi duga 1,3 km, s prosječnom strminom od 37 posto, što je dovoljno za slalome FIS kategorije. Načelnik Mrkoplja Josip Brozović kaže da bi skijaška dvorana za Gorski kotar značila ono što Pelješki most znači za jug Hrvatske. Na ideju su u Općini došli kada su čuli izjavu skijaškog maga Ante Kostelića koji je jednom zgodom kazao da u Hrvatskoj nedostaje mjesto gdje bi mogli skijati čitavu godinu.

Predsjednica Uprave Apartmana Medena Petra Jurlina dodala je pak kako je turizam najvažnija, ali i najizazovnija grana hrvatskog gospodarstva. – Neprestano ulaganje u kvalitetu, individualni pristup svakom gostu, ali i autentičnost jedini su jamci zdravog poslovanja. Vodeći se upravo tom filozofijom, krenuli smo u kompleksan zahvat na ovoj kultnoj lokaciji u Segetu Donjem, koja ovom investicijom ulazi u novu eru. Cijeli kompleks Medena pozicioniran je kroz niz strateških tvrtki za lokalnu zajednicu koji otvara radna mjesta, oplemenjuje infrastrukturu i pritom posluje po načelima održivosti pazeći na naše more, plaže, šume i kulturnu baštinu – izjavila je Jurlina.

Apartmani Medena raspolažu i terenima za rukomet, nogomet, tenis, košarku i minigolf, a svim gostima na raspolaganju je restoran u sklopu kompleksa te konferencijska dvorana. 

VIDEO Odmor u Rapcu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.