NEOBJAŠNJIVO!

Kongres će dobiti izvještaj o NLO-ima: 'Da je to napravio čovjek, smrskala bi mu se lubanja'

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
31.10.2022.
u 18:57
S druge strane, neki slučajevi su imali jednostavna objašnjenje kao što je vremenski balon ili "posve novi nadzor stranih zemalja", navodeći kao primjer kineske špijunske dronove koji pokušavaju prikupiti informacije o vojnom treningu pilota.
Pogledaj originalni članak

Američki Kongres trebao bi dobiti u ponedjeljak klasificirani izvještaj u kojem je navedeno više od 150 slučajeva neobjašnjivih susreta vojnih i vladinih dužnosnika s neidentificiranim letećim objektima (NLO) u prošloj godini, doznaje Daily Mail.

Izvještaj na 22 stranice koji je sastavio Ured direktora nacionalne obavještajne agencije (ODNI) analizira 366 slučajeva, a samo polovica njih može se objasniti, tvrde dva izvora bliska toj američkoj vladinoj agenciji.

U izvještaju se navodi primjer videa koje su snimile bespilotne letjelice Reaper tijekom nadzora na području Bliskom istoku, a koje su zabilježile 'kugle' kako lete okolo, a zatim 'iznenada nestaju s ekrana'.

Neki od navedenih primjera su, tvrdi izvor, slični su poznatim susretima mornaričkih pilota borbenih aviona F-18 koji su vidjeli, snimili i registrirali na radaru letjelice u obliku 'tic tac' i 'gimbal' kako lete blizu područja za vojnu obuku na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a, krećući se nadzvučnom brzinom i izvodeći nevjerojatne manevre bez vidljivog pogona. Gravitacijska sila nastala od oštrih zavoja pri brzini je bila toliko ekstremna da bi smrskale lubanju pilota koji bi pokušao izvesti isti manevar.

Foto: Pixabay

S druge strane, neki slučajevi su imali jednostavna objašnjenje kao što je vremenski balon ili "posve novi nadzor stranih zemalja", navodeći kao primjer kineske špijunske dronove koji pokušavaju prikupiti informacije o vojnom treningu pilota.

Neklasificiran izvještaj trebao je biti objavljen u ponedjeljak, ali je objava klasificirane i neklasificirane verzije odgođena za nekoliko dana.

Dosje o NLO-ima je prvi puta dio godišnjeg izvješća koje nalaže Zakon o autorizaciji nacionalne obrane (NDAA), koji je stupio na snagu prošle godine i koji je dio niza novih zakona koji tjeraju vladu na veću transparentnost kad je riječ o neobjašnjivim pojavama.

Brojne kritike

Izvor ODNI-a bio je kritičan prema izvještaju, ustvrdivši kako zataškava mnoge intrigantne i zabrinjavajuće neobjašnjene slučajeve.

"Nije bilo tako detaljno kako biste se nadali. Provedeno je dosta vremena oko otkrivenog strani nadzor, koji nema nikakve veze s NLO-ima', rekao je izvor tvrdeći kako se puno pažnje posvetilo tome, a gotovo ništa neriješenim slučajevima.

U izvještaju se obećaju bolji podaci u budućnosti zbog poboljšanih sustava za prijavljivanje incidenata s NLO-ima i proaktivnijeg pristupa nedavno reformirane radne skupine za NLO, tvrdi izvor.

"Nismo ih išli tražiti. Slučajno smo naletjeli na njih. Sad se zapravo stvaraju planove prikupljanja (podataka op.a) kako bi po prvi puta izašli i pokušali naučiti više. To je nešto što se događalo u zadnjih šest mjeseci. Vjerojatno ih viđamo pet mjesečno, možda deset mjesečno. U jednom izvješću možete imati 10 incidenata", tvrdi doušnik za Daily Mail.

'Postojao je paragraf u izvještaju u kojem je stajalo da će, zbog pojačanog truda, buduća izvješća biti znatno detaljnija i sadržavati puno više podataka. Više se nadam nego ne nadam se da idemo u pravom smjeru", tvrdi.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

WT
WTF!
07:35 01.11.2022.

Bilo samo pitanje vremena kad će u toj gunguli svega lošeg istrčati priča o "vanzemaljcima". Sjetimo se Orwella + kasnih 60tih "hodanja po mjesecu"- a u stvari ostali prizemljeni na američkom tlu!

DU
Deleted user
22:58 31.10.2022.

Najbolje da se Kongres raspita u Hollywoodu o malim zelenim. Siguran sam da oni imaju puno istine za reci.