Nova radna mjesta

Kopački rit: Potpisali ugovore za projekte vrijedne 3,3 milijuna kuna

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Kopački rit: Potpisali ugovore za projekte vrijedne 3,3 milijuna kuna
15.05.2013.
u 12:57
Na novinarski upit u svezi zagađenja zraka u Slavonskom Brodu, ministar Mihael Zmajlović koji je sudjelovao na potpisivanju odgovorio je kako je "jedini put da se Rafinerija modernizira".
Pogledaj originalni članak

Potpisi vrijedni 3,3 milijuna kuna na ugovore za tri projekta u Parku prirode Kopački rit stavili su ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, v.d. ravnatelja Kopačkog rita Damir Opačić i direktor Fonda za zaštitu okoliša Dinko Polić. Na taj su način osigurali mogućnost da se u cjelosti izgradi potrebna infrastruktura ove najveće močvare u Europi, ali i, kako su rekli, otvore nova radna mjesta.

- Važno je da će se kroz ove projekte pripremiti potrebna dokumentacija za strukturne fondove EU kako bismo osigurali znatnija sredstva za obnovu dvorca Tikveš i ladanjske kuće, a s kojom smo počeli još 1998. godine. Ovo je sada konačno nastavak započetih projekata - rekao je Polić te dodao kako će Fond osigurati potrebnih 1,2 milijuna kuna te još dodatnih 400.000 kuna jer su u pripremi još tri nova projekta čime će se ukupna vrijednost svih projekata zaokružiti na 5,5, milijuna kuna.

Ovih dana raspisat će se natječaj za nabavku turističkog vlaka vrijednog 300.000 eura. S njim će u Parku prirode Kopački rit pokušati rasteretiti program eko brodica koje prevoze turiste u srce posebnog rezervata.

- Tamo moramo voditi računa da ne smijemo uznemiravati životinjski svijet, pa brodice nastojimo rasteretiti na neke druge načine, a uz pomoć kojih će turisti čak i zimi, kada nemamo značajan broj posjetitelja, moći obilaziti Kopački rit jer će vlakić biti grijan i zatvoren - najavio je v.d. ravnatelj Opačić.

Na novinarski upit u svezi zagađenja zraka u Slavonskom Brodu, ministar Zmajlović odgovorio je kako je \"jedini put da se Rafinerija modernizira\".

- Zadnji sastanak koji sam održao s vlasnicima Rafinerije budi optimizam da će se to zaista i dogoditi. Vlasnik je osigurao sredstva i ima iskrenu namjeru to i učiniti. Ministarstvu je prioritet kvaliteta života Brođana koja se mora popraviti - odgovorio je on te dodao kako je jedini način \"pritisnuti vlasnike i susjednu državu da se drže plana modernizacije Rafinerije te ostvare investiciju putem instrumenata u okviru diplomacije\".

>>Zmajlović zasukao rukave i s djecom sadio biljke

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.