Sjednica gradskog vijeća

KK Zadar uz oko 12,5 milijuna kuna iz predstečajne nagodbe dužan i dodatnih 9,5 milijuna kuna

Foto: Filip Brala/PIXSELL
KK Zadar uz oko 12,5 milijuna kuna iz predstečajne nagodbe dužan i dodatnih 9,5 milijuna kuna
20.04.2015.
u 13:59
- Ja bih dao i pet milijuna kuna za KK Zadar kada bi ga to spasilo, ali to je kao da alkoholičara liječite s bocom vina i ugodno mu je dok ne popije zadnju kap - rekao je Erol Gaši iz SDP-a
Pogledaj originalni članak

Košarkaški klub Zadar dužan je uz oko 12,5 milijuna kuna iz predstečajne nagodbe i dodatnih 9,5 milijuna kuna iz tekućeg poslovanja. Podatci su to iz izlaganja direktora KK Zadra Borisa Skroče na izvanrednoj sjednici gradskog vijeća o stanju u košarkaškom klubu Zadar. Tu su sjednicu inicirali iz zadarske oporbe, a potom se pridružio i vladajući HDZ iz kojeg su uoči sjednice i predložili rebalans proračuna u kojem bi grad Zadar dao za KK Zadar 3,5 milijuna kuna, a za NK Zadar 1,3 milijuna kuna.

- Ja bih dao i pet milijuna kuna za KK Zadar kada bi ga to spasilo, ali to je kao da alkoholičara liječite s bocom vina i ugodno mu je dok ne popije zadnju kap - rekao je Erol Gaši iz SDP-a. Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih je istakao kako je prije predstečajne nagodbe klub bio dužan i 100 milijuna kuna i da novo zaduživanje uz postojeće kredite za dvoranu na Višnjiku i dugove iz predstečajne nagodbe ugrožavaju i financijsku stabilnost grada. - Past će proračun Zadra s ovakvim dugovima. Ja vama ne vjerujem, a najmanje u gradu vjerujem Božidaru Kalmeti i opet pitam na temelju čega tražite još tri milijuna kuna - izjavio je Marko Pupić Bakrač.

Iz vladajućeg HDZ-a su istakli kako je Klub simbol Zadra i da treba pronaći pravo rješenje. Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta je istakao je kako je na traženje navijačke skupine Tornado pristao još 1995.godine da KK Zadar uđe u proračun. Sada imamo dvije mogućnosti da dodatno financijski pomognemo klub da nastavi raditi ili da idemo u stečaj - rekao je Kalmeta od kojeg je vijećnik SDP- a Antun Novoselović tražio da se ne daje dodatnih 1,3 milijuna kuna dok se vodi istraga o kriminalu u NK Zadru. 

>> Pupić Bakrač: Kalmeta zatajio da je KK Zadar u blokadi dva mjeseca?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Marko Antonije
14:58 20.04.2015.

Metastaze raka i TBC pluča za porezne obveznike Grada Zadra i šire.Lopovi u gradskoj upravi !Od sporta niti " S " !