Kosor: Polančec je svojom ostavkom pokazao da je mudar političar

Foto: Antonio Bronić/VLM
Kosor: Polančec je svojom ostavkom pokazao da je mudar političar
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
30.10.2009.
u 16:42
Prihvatila sam ostavku potpredsjednika Vlade Damira Polančeca - izvijestila je na početku današnje sjednice Vlade premijerka Jadranka Kosor te nastavila: - Ovime je Polančec pokazao da je mudar političar i odgovorna osoba.
Pogledaj originalni članak

Prihvatila sam ostavku potpredsjednika Vlade Damira Polančeca - izvijestila je na početku današnje sjednice Vlade premijerka Jadranka Kosor te nastavila:

- Ovime je Polančec pokazao da je mudar političar i odgovorna osoba, a pokazao je i odgovornost prema Vladi te prije svega stranci kojoj pripada, Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Sada otvara novi prostor za sebe, kako bi mogao zaštititi sebe i svoju obitelj. U tome će imati našu potporu. Premijerka je istaknula kako je s Polančecom bolje surađivala kao premijerka nego dok su oboje bili potpredsjednici Vlade. Nešto je oštriji osvrt imao potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac iz redova SDSS-a, koalicijskog partnera koji je otvoreno zagovarao Polančecov odlazak.

 - Dobro je da je Polančec podnio ostavku. Time je Vlada rasterećena njegove objektivne odgovornosti u aferi Podravka. Očekujemo da će to pridonijeti daljnjem provođenju našega programa. Tko će biti Polančecov nasljednik iz krugova vladajuće koalicije, nije se moglo doznati.

Spominjala su se imena koja su se spominjala proteklih dana: Ivan Miloloža i Željko Lovrinčević, ali do početka sjednice Vlade oba su imena snažno demantirana. Navodno je od Lovrinčevića odustala sama premijerka, a Miloloža je nakon konzultacija s kolegama i prijateljima odbio ući u Vladu.

Kako je Večernji list već i pisao, premijerka će razdvojiti funkciju potpredsjednika Vlade od funkcije ministra gospodarstva, rada i poduzetništva. Navodno će na mjesto potpredsjednika zasjesti ili Darko Milinović ili Božidar Kalmeta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

DO
doktorica
17:20 30.10.2009.

Pa stvarno je mudar kada je toliko dugo manipulirao .

CO
copreuniz
17:13 30.10.2009.

Veli Kosoraca: mudar i odgovoran politicar!!! Po tome je i Sanader i Zuzulj \"mudar i odgovoran politicar\" a to znaci dobro se nakrasti, osigurati veliku penziju i onda rep pod noge i ti si \"mudar i odgovoran politicar\". A stetu koju su nanjeli Hrvatskoj, nikom nista! Ako se takvi tipovi vrednuju kao mudri i odgovorni, slika vlade i ministara je potpuno jasna: \"mudri i odgovorni politicari\" a Hrvatska?

OB
-obrisani-
16:58 30.10.2009.

Jadranka,učini ovu zemlju ponosnom,daj ostavku i raspiši izbore.Pa ak pobjediš ja ću ti prvi zapljeskat