PREMIJERKA KOSOR

Kosor: Potpise za referendum ne shvaćam kao potpise protiv mene

Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
kosor (1)
01.07.2010.
u 10:20
Današnja sjednica Vlade prošla je bez spomena rođendana, ali je premijerka ipak u novinarsku sobu izvjestiteljima koji prate rad Vlade poslala kolače i cherry.
Pogledaj originalni članak

- Ne, ovo nije bunt, jer da je tako 1. svibnja kad su sindikati pozivali na bunt ne bi im se odazvalo svega stotinjak građana. Nemam namjeru dati ostavku ako referendum  prođe, odradit ću svoj mandat do kraja. Nije vrijeme za bjegove, nego za hrabre i odlučne poteze, kazala je za Novu TV premijerka Jadranka Kosor na pitanje da li potpise za referendum shvaća kao bunt građana protiv sebe i svoje Vlade.

Dodala je također da će se Sabor odlučiti o tome hoće li se referendum održati po starom ili novom Ustavu.

Krizni porez i povećanje PDV-a smatra svojom najtežom odlukom koju je morala donijeti. Kazala je također da nije niti sanjala da je stanje u državi toliko loše u trenutku kada je preuzimala premijersku stolicu od svog prethodnika Ive Sanadera.

Istaknula je da se nema namjeru baviti prošlošću i odlaskom bivšeg premijera te da su joj sada mnogo jasniji razlozi njegovog odlaska nego prije godinu dana.

Kosor kaže da želi služiti građanima, a da za pogreške bivše Vlade se ne smatra odgovornom, pa tako ni za kolektivne ugovore koje sada Vlada želi raskinuti.

Smazra da je dogovor sa sindikatima moguć i da je najvažmije od svega da Hrvatska ne bankrotira.

Uspjesima svoje Vlade drži otvaranje svih poglavlja u pregovorima s Europskom unijom, ali i zatvaranje velikog dijela.

Ističe da joj suradnja s predsjednikom Ivom Josipovićem, nakon razdoblja prilagodbe odlična, a za šefa opozicije Zorana Milanovića kaže kako bi voljela da podrži projekte koji su za dobrobit Hrvatske.

premijerka je u intervjuu za Novu TV također povjerila da je u svoj mandat krenula s mnogo podcjenjivanja i da tada nije bila ni svjesna koliko će joj biti teško.

Žvaka na pod pa pusa
Inače, rođendansko je jutro za premijerku počelo s ružama. 

Pedeset sedam crvenih ruža za 57. rođendan i poljubac Rame Dedića (sva sreća da u čestitare nije stigao sa slikom). Jutro je za premijerku, tek što je kročila iz svoje zgrade u Šeferovoj ulici, počelo posve dobro.

No “idila” nije dugo potrajala. Ubrzo je jedan portal objavio fotografiju premijerke uhvaćene kako iz usta vadi i na pod baca žvakaću gumu netom prije nego što će razmijeniti poljupce s “romskim Obamom”. Uskoro stižu i ostale pljuske...

>>Premijerki Kosor za rođendan - truli krumpiri

Sindikati objavljuju da su prikupili čak 813.016 potpisa za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu, HŽ će radnicima kako bi izbjegao tužbe morati isplatiti božićnice, odgođeno je spajanje zagrebačkih bolnica...

Nimalo lagan dan za premijerku koja rođendan zapravo nije ni proslavila. Današnja sjednica Vlade, naime, prošla je bez spomena rođendana, ali je premijerka ipak u novinarsku sobu izvjestiteljima koji prate rad Vlade poslala kolače i cherry. I dok su joj stizale loše vijesti o zapinjanju provedbe mjera uvedenih zbog krize i recesije, premijerka ih je morala nekako amortizirati.

Tako se ni danas nije propustila pohvaliti kako je Vlada otvorila i posljednja tri poglavlja u pregovorima s EU, da su državne tvrtke dobavljačima sada dužne samo 128 milijuna kuna, a potkraj 2009. godine dug je bio čak 1,7 milijardi...

Ministar Šuker kaže da su nam javna poduzeća sada likvidnija nego ikad. Socijalne je partnere pak J. Kosor pozvala na dijalog te rekla da vjeruje u dogovor za stolom. No ni jednom se riječju premijerka jučer nije osvrnula na to da je na današnji dan prije godinu dana iz Vlade otišao bivši premijer Sanader i predao vlast u njezine ruke.

Ovrhe i na oročen novac
Sa sjednice Vlade premijerka je u Sabor danas poslala Nacrt prijedloga zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima prema kojima će se ovrha moći provesti i nad oročenim novcem. Njemu se, priznao je Šuker, žestoko opirao bankarski sektor, ali nema više da se novac oroči i duguje na sve strane. Kada se zakon prihvati, oročeni se novac neće moći isplatiti dok se ne podmiri dug. Vlada će šest mjeseci sufinancirati izlaženje Vjesnika, ali 50 posto zaposlenika te novinske kuće ostat će bez posla.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 67

FR
franc
18:16 01.07.2010.

Čul sem da su Romi šteli trčati i nositi rođendansku Štafetu gospođi Premijerki Kosor ali se nisu mogli dogovoriti ko bu joj predal Štafetu : Hebrang, Milinović ili Šuker. Šteta! Kaj ne bi bilo krasno da našoj dragoj Jaci prirede feštu na Stadionu Dinama uz sletske vježbe hadezeove mladeži i umjetnički nastup Zdravka Mamića?!

VI
vina
20:28 01.07.2010.

zasto nema na cestitanju Tofka Dedica Totija

ZO
Zonasumraka4
16:42 01.07.2010.

Sretan rođendan Jadro,živila ti meni,ali makni se od HDZ-a ti ,Šeks,Bebić i ostali lešinari koji su jedva dočekali rasčerupati najveću stranku nakon Tuđmanove smrti....,dao Bog da nam se vrati onaj čvrsti,ponosni HDZ od prije 2000 godine kad se lupalo šakom o stol na sve zahtjeve i poniženja iz vanjskog svijeta...