izmjene zakona

Kosor: Povećat ćemo zatvorske kazne za izgrednike na stadionima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kosor: Povećat ćemo zatvorske kazne za izgrednike na stadionima
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
03.05.2010.
u 11:55
Premijerka je najavila da će se povećati maksimalni zatvor od 60 dana za izgrednike na stadionima, a povećati će se i maksimalne novčane kazne.
Pogledaj originalni članak

- Zakon o navijačima i zakon o policijskim ovlastima radikalno će se izmijeniti - poručila je premijerka Jadranka Kosor precizirajući da će se povećati maksimalni zatvor od 60 dana za izgrednike na stadionima, a povećat će se i maksimalne novčane kazne.

Kosor je najavila da će se već danas zbog izmjene Zakona o policiji i navijačima sastati s ministrom policije Tomislavom Karamarkom i glavnim ravnateljem policije Oliverom Grbićem.

- Zanimaju me ljudska prava policajca koji je ostao bez oka i njegove obitelji, ali i ljudska prava svih drugih na stadionu - poručila je Kosor.

Kosor nije željela komentirati povećanje plaća
Na pitanje o tome kako će se povećati plaće, premijerka je odgovorila da ne želi komentirati informacije koje su dospjele u medije dodajući da nije dobro da iz ministarstva izlaze pojedini planovi prije nego što su njoj predstavljeni.

Rekla je još kako je s ministrom Ivanom Šimonovićem, kojemu je bila u gostima, razgovarala o njegovim mjerama za oporavak gospodarstva te istaknula izmjene Zakona o stečaju, prebacivanje neriješenih predmeta sa zagrebačkog Općinskog suda na druge sudove te ubrzanje trgovačkog sudovanja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 183

OB
-obrisani-
12:56 03.05.2010.

Primjerena kazna za DIVLJAKE bi bila :10 godina stroge robije,100 tisuca KN kazne za pocetak takve kazne,a ako se nebi spametovali...poduplati kazne....sve drugo ide u prilog HULIGANIMA.

JA
jacica
19:39 03.05.2010.

goli otok

MO
mocira
12:49 03.05.2010.

A Maminjo ......... A Bandinjo .........