suradnja

Kosovo će Hrvate uključiti u ustav i dodijeliti im mjesto u skupštini

Foto: president-ksgov.net
Kosovo će Hrvate uključiti u ustav i dodijeliti im mjesto u skupštini
21.05.2012.
u 09:29
Vi Hrvati stoljećima ste davali veliki poticaj razvoju i unapređenju zemlje, dali ste izuzetan doprinos svim civilizacijskim procesima, poručila je predsjednica Kosova
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kosova Atifeta Jahjaga za posjeta selu Janjevu u općini Lipljan, nastanjenom i Hrvatima, rekla je kako će hrvatska zajednica biti uključena u ustav Kosova i imati jedno zastupničko mjesto u kosovskoj skupštini, javlja agencija Beta.

U priopćenju ureda predsjednice Kosova navodi se kako je predsjednica posjetila Janjevo da bi s Hrvatima razgovarala "kako ići naprijed, rješavati probleme te zajednice i unaprijediti njihov položaj na Kosovu".

– Vi Hrvati stoljećima ste davali veliki poticaj razvoju i unapređenju zemlje, dali ste izuzetan doprinos svim civilizacijskim procesima. Tražim od vas da nastavite svoj doprinos i u tome ćete imati moju snažnu potporu, jer ste most suradnje između Republike Kosovo i Republike Hrvatske – kazala ja Atifeta Jahjaga, a u razgovoru sa svećenikom Matejom Palićem i drugim građanima Janjeva informirana je da je problem stalno iseljavanje Hrvata iz tog naselja u Hrvatsku, oštećenja i pljačka njihove imovine.

Zajednički je zaključak, navodi Beta, da "investicije u infrastrukturu mogu zaustaviti odlazak i promovirati povratak Hrvata na Kosovo".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

AN
ankicascreiber
13:08 21.05.2012.

Kosova nas ne zaniuma, neka žie tao u albaniji i turskoj sa svojima. Kakvi su to Jugonostalgičari u večernjaku? Što će nama vjesti iz kosova?

AN
ankicascreiber
13:09 21.05.2012.

braco.45 samo se ti i tovji janjevci iz Dubrave vratite na Kosovo i tamo čuvajte svoje tisučlječne korijene, svoju (ne)kulturu, i svoje poslovne poduhvate. Bilo vam sretno gdje ste svoji na svome, u free kosovo.

B4
braco.45
10:24 21.05.2012.

Bravo –Janjevo je stalno bilo ugrozeno Hrvati su iseljavali u Zag-Dubravu u RH ostavljajuci sve iza sebe sto nije stalo u vrecicu zato RH nije radila genocide nije terorizirala Albance kao Srbi Hrvate u rodenoj Zemlji A Janjevo I bez ijednog stanovnika je Janjevo –Zemlja gdje jesu i zive Hrvati vjekovno opjevana Zemlja-Kosovo I Hrvasko Selo Janjevo