Ubijen vozač i dvoje tinejdžera:

Kosovo oplakuje žrtve stravičnog napada: 'Proklet bio kriminalče, koji si ubio moju učenicu'

Foto: Kallxo.com/Screenshot
Kosovo oplakuje žrtve stravičnog napada: 'Proklet bio kriminalče, koji si ubio moju učenicu'
Autori Vecernji.hr, Hina
27.11.2021.
u 08:51
Ubijeni su na zapadu Kosova kada je maskirani muškarac otvorio vatru u autobusu u kojem su bili putnici, uključujući i učenike koji su se vraćali kući
Pogledaj originalni članak

Stravičan zločin potresao je Kosovo. Tri osobe, vozač autobusa i dvoje tinejdžera, ubijeni su na zapadu Kosova kada je maskirani muškarac otvorio vatru u autobusu u kojem su bili putnici, uključujući i učenike koji su se vraćali kući. Napad se dogodio u blizini malog grada Dečana, oko 90 kilometara od glavnog grada Prištine.

Kako javlja Klankosova.tv stanje jednog učenika koji je ozlijeđen nakon sinoćnjeg napada na autobus  je stabilno. Operiran je tijekom noći.  To je za Klankosova.tv potvrdio glasnogovornik bolnice Naim Sahiti. "Pacijent je operiran sinoć u kasnim noćnim satima, gdje mu je izvađen metak iz tijela. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i nastavlja se oporavljati nakon operacije", rekao je Sahiti.

Kako su prenijeli albanski mediji, u pucnjavi je stradao vozač autobusa, a poginuli su i djevojka (17) i mladić (18), prenosi Blic. Razrednica ubijene tinejdžerice oprostila se s njom na Facebooku. "Proklet bio kriminalče, koji si ubio moju učenicu. Saučešće obiteljima svih koji su večeras ubijeni", napisala je.

Tinejdžerka je bila učenica srednje medicinske škole. Njena rođakinja rekla je da je ubijenoj djevojci bio san postati liječnica. "Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana autobusom, kao i svi učenici”, rekla je. Kako je navela za RTK, obitelj ubijene djevojke je u šoku.

Na službenoj stranici Srednje ekonomske škole "Kadri Kusari" objavljeno je da je učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Klan Kosova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
09:02 27.11.2021.

ne piše da li je autobus bio "srpski" ili "albanski" (jer tamo je po tom ključu sve podijeljeno) ali potpuno nevažno, ovo je zločin koji mora osuditi svaki normalan čovjek. Stravično. Što su jadna djeca kriva, i vozač, koji je radio svoj posao???

DU
Deleted user
09:22 27.11.2021.

Tko god da je ovo učinio i iz kojih pobuda je zločinac zajedno sa svojim nalogodavcem ako uopće postoji i treba ga riješiti po kratkom postupku, a ako postoji šira verzija ove priče nalogodavce i političku opciju ili možda čak i vodstva nekih od država staviti pod sankcije i najoštrije osuditi, nebitno tko je ili koja strana.....ovo je bolesno

KP
Karlovacko pivo
11:11 27.11.2021.

Tako nešto napravit to samo može bolestan i umno poremećen čovjek