ministar obrane

Kotromanović: Hrvatska vojska toliko je jaka da se srbijanski premijer brine!

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Kotromanović: Hrvatska vojska toliko je jaka da se srbijanski premijer brine!
30.10.2015.
u 15:41
Mi znamo da oni troše 94 posto na operativne troškove, na plaće i logistiku. Oni nemaju sredstava za opremanje i modernizaciju. Ja sam posjetio Beograd prije dvije godine i to sam vidio, rekao je Kotromanović
Pogledaj originalni članak

Hrvatska vojska toliko raste da je i srpski premijer Vučić izrazio zabrinut zbog njezine snage. Ja sam jako sretan zbog toga – izjavio je u Splitu ministar obrane Ante Kotromanović, nakon sastanka s viceadmiralom Jamesom Foggom, zapovjednikom 6. flote ratne mornarice SAD-a i s komodorom Predragom Stipanovićem, zapovjednikom HRM-a.

Suradnja mornarica Hrvatske i SAD-a, zajedničke vježbe na Jadranu i  Sredozemnome moru, izbjeglička kriza u Europi bile su teme razgovora u zapovjedništvu HRM-a.  Ministar Kotromanović zadovoljan je suradnjom Hrvatske s mornaricom i kopnenom vojskom SAD-a.

Uz najavu  dolaska američkog nosača aviona Truman u Split u prosincu ove godine, Kotromanović je  podsjetio na gradnju pet  brodova za potrebe Obalne straže HRM-a, a do kraja iduće godine trebala bi biti kupljena dva lovca mina:

Viceadmiral James Fogg u Hrvatskoj je bio četiri puta, a posebno ga raduje dolazak s razaračem USS PORTER. Najave da će Rusija naoružavati Srbiju, ministar obrane Ante Kotromanović nazvao je nemogućom misijom, a izrazio je i potporu Crnoj Gori za ulazak u NATO.

>> Ante Kotromanović: Politika me neće zavaditi 
s Krstičevićem

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 159

CA
campa
15:12 30.10.2015.

Dosta neozbiljna izjava za jednog ministra obrane.To govori ono kakva vlada takav i ministar.

DU
Deleted user
15:30 30.10.2015.

Rusi nedaju nikome ništa džabe,srbi bi to trebali znati,sedmicu dana nakon vojne parade u Beogradu dobili su račun za plin od 80 miliona dolara,kemačli su kao koza uhvaćena u bodljikavu žicu.

Avatar Dančo
Dančo
16:10 30.10.2015.

kaj se ima brinuti njihov premijer, pa nismo mi srbi da napadamo sve oko sebe