Odluka o zamjenicima i pomoćnicima ministara

Kovačić: Most nije opstruirao ništa. Ćorić: Mi u HSP AS ne umišljamo da smo mesije

Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
pero ćorić ivan kovačić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
Pero Ćorić
11.02.2016.
u 17:15
– Nitko od nas ne može biti veći katolik od Pape. Zajedno moramo pomoći građanima i sve reforme u koje se oni zaklinju zagovaramo i mi – kaže Ćorić
Pogledaj originalni članak

Glavni tajnik HSP-a AS i član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta Pero Ćorić poručio je da temeljem dogovora dviju strana Domoljubna koalicija treba dobiti 15 zamjenika i 65 pomoćnika, a Most 5 zamjenika i 25 pomoćnika. Iako je dio zamjenika i pomoćnika već imenovan, a još u srijedu navečer su koordinatori Vijeća tvrdili da nitko danas na Vladi neće biti imenovan, neka imena tek treba uskladiti i ponuditi ih ministrima da izaberu. Kritizira Most koji je, tvrdi, pokušao nametnuti “neku priču o vertikali koja je Domoljubnoj koaliciji bila neprihvatljiva”, pa se od toga odustalo.

– Nitko od nas ne može biti veći katolik od Pape. Zajedno moramo pomoći građanima i sve reforme u koje se oni zaklinju zagovaramo i mi. Mi ćemo se dogovarati oko imena unutar Domoljubne koalicije i dat ćemo ministrima preko vikenda vremena da razgovaraju s njima i da stave veto na bilo kojeg od naših kandidata. Nadamo se da ćemo do ponedjeljka ili utorka imati završenu priču – kaže Ćorić te ipak priznaje da Most nije ucjenjivao Domoljubnu koaliciju, no ispada “moralna vertikala” u odnosu na njih koji ispadaju “neki trgovci bijelim robljem”.

– Nije tu bilo nikakvih ucjena i popuštanja. Mi u HSP AS radimo stvari na jedan opušteniji način, ne umišljamo da smo mesije ili spasitelji, tu smo gdje jesmo, građani će nam dati povjerenje i mi ćemo ga iskoristiti. Jučer je bio dan D i da nije bilo dogovora, ja bih uzeo svoju torbu i ne bi se više vratio za pregovarački stol – kazao je Ćorić.

Ivan Kovačić iz Mosta iznenadna imenovanja dijela pomoćnika i zamjenika ministara pripisuje radu Vlade, a ne Vijeća. Demantirao je priču da su opstruirali rad Vijeća ili tražili javne firme.
– Mi u Mostu nismo opstruirali ništa, mi idemo konstantno dalje, a što se netko ne može dogovoriti koja će mjesta podijeliti među sobom, to nije naš problem. Bože sačuvaj da smo tražili javna poduzeća, 90 posto stvari koje se prodaju u medijima nije točno. Ja sam vam bio čak i sarkastično odgovorio da uzmemo ministarstvo prometa da bismo imali sva državna poduzeća. Odakle vam takve sulude ideje – zanimalo je Kovačića

>>Domoljubna koalicija i Most dogovorili se oko kvota, no imena pomoćnika ministara nisu odabrali

>>'U dnevni red uvrstite Ostojićevo imenovanje. Lozančića mora saslušati Odbor za unutarnju politiku'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

DU
Deleted user
17:24 11.02.2016.

Što je sa smanjenjem plaća saborskim zastupnicima?

BA
bakulušić
17:56 11.02.2016.

Dok Most prodaje HDZ-u idealističke fore i blokira funkcioniranje Vlade, Hrvatskom vladaju "antifašisti" i njihovi mediji. Nakon svega mislim da nam novi izbori neće trebati. Šteta novca. Najbolje je sve predati u ruke Centru Simon Wiesenthal i Veritasu Save Štrpca. Ne može biti gore nego je sada!

ST
stefj
18:03 11.02.2016.

Malo su se Mostovci pohlepili i krenuti još više natezati da vide gdje je granica. Da je bilo ozbiljno vidi se po tome da je morao Božo Petrov intervenirati, dok se Karamarko nije pojavljivao na sastanku... Još se ipak moraju malo uskladiti u nastupima, a ne da je most bliži SDP-u u saboru. Kako onda braniti platformu vlade?... Most stalno pokušava sjediti na dvije stolice, to u politici na državnoj razini teško ide. Ovako se čini kao da je Most šizofreničan - sudjeluje u vlasti, a stalno u saboru nastupa protiv nje.