Na ledu

Kraj sezone klizanja jer Mladost nema novca za odvoz snijega!

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Kraj sezone klizanja jer Mladost nema novca za odvoz snijega!
19.02.2013.
u 12:23
Za to je trebalo utrošiti četiri do pet tisuća kuna što nije bilo moguće platiti od prodaje karata. Pokušalo se i preko zimske službe, ali ništa
Pogledaj originalni članak

Karlovačka gradska tvrtka Mladost nema novca za odvoz snijega, pa je ovogodišnja sezona klizanja kraj Sokolskog doma okončana. Iako još postoji interes za klizanje, prije svega školaraca, a zaim i hokejaša, iz Mladosti poručuju da su financijski učinci na toj lokaciji vrlo mali.

 –Tijekom tjedna prodajemo trideset do četrdeset karata, a tijekom vikenda oko 120. Znatno je to manje nego tijekom zimskih školskih praznika kada smo prodavali i po 350 ulaznica dnevno. Zato mi jednostavno nemamo novca kojima bismo platili strojeve za rasčišćavanje, a kasnije i za odvoz snijega.

Tako ove godine završavamo sezonu klizanja zbog snijega, dok nas je prethodnih godina na to natjerala južina i visoke temperature – objasnio je Tomica Belavić, voditelj marketinga Mladosti. Po njegovim riječima za rasčišćavanje snijega bilo bi potrebno utrošiti oko četiri do pet tisuća kuna, što je vrlo teško isfinancirati od prodaje ulaznica.

 Ipak, takvu su odluku mnogi Karlovčani dočekali s negodovanjem. Tvrde da bi Mladost, čiji je direktor Dragutin Mikša nedavno rekao da nisu komercijalna tvrtka, nego rade za dobrobit sporta i sportskih udruga, trebala pronaći taj iznos, bez obzira na financijsku isplativost. Osim toga za slične projekte moralo bi se osigurati novac i u gradskom proračunu, a sa strojevima i vozilima mogle su uskočiti i druge gradske tvrtke, prije svih Čistoća ili Zelenilo.

 –Nažalost nije bilo mogućnosti da problem snijega rješimo na neki drugi način. Pokušavali smo taj posao obaviti preko zimske službe, ali nismo uspjeli – zaključio je Belavić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.