ČETVORKU SUMNJIČE ZA VIŠE KRAĐA

Krali građevinski materijal, bačve piva, hidraulički čekić... Šteta 600.000 kuna

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
Krali građevinski materijal, bačve piva, hidraulički čekić... Šteta 600.000 kuna
04.02.2022.
u 12:13
Sumnja se da su  u siječnju ove godine u Opatiji iz jednog hotela otuđili inventar, a s obalne šetnice osam rasvjetnih stupova. Također su na širem području Matulja i Opatije iz skladišnih prostora ili gradilišta otuđili veću količinu različitih kablova, radijatora, drugih predmeta te željezne armature.
Pogledaj originalni članak

Četvorica muškaraca u dobi od 22 do 31 godine sumnjiče se za više imovinskih delikata u kojima je pričinjena ukupna šteta od 600.000 kuna. Kako je priopćila PU primorsko-goranska, oni se sumnjiče da su s još jednim osumnjičenikom, koji trenutačno nije dostupan policiji, tijekom siječnja ove godine, ali i u 2020. te 2021. na području Opatije, Matulja te otoka Krka, Kukuljanova, Rijeke i Viškova počinili pet  teških krađa, četiri krađe...

Sumnja se da su  u siječnju ove godine u Opatiji iz jednog hotela otuđili inventar, a s obalne šetnice osam rasvjetnih stupova. Također su na širem području Matulja i Opatije iz skladišnih prostora ili gradilišta otuđili veću količinu različitih kablova, radijatora, drugih predmeta te željezne armature. Utvrđeno je i da su  u ožujku 2020. provalili u ograđeno dvorište tvrtke na području Viškova gdje su otuđili 50-ak metalnih bačvi piva te  teretno vozilo koje je naknadno pronađeno.  Bačve piva su otuđili i u listopadu 2021.  nakon što su provalili u ograđeni vanjski skladišni prostor tvrtke na području otoka Krka.

U ožujku lani su na području Rijeke, kako se sumnja, s otvorenog gradilišta otuđili hidraulički čekić, dok su u studenom iste godine provalili u dvorište tvrtke na području Kukuljanova te otuđili više od 150 aluminijskih bačvi. Pretragom domova osumnjičenika  nađen je dio rasvjetnih stupova otuđenih u Opatiji,  dio otuđenog inventara iz hotela, manji dio građevinskog materijala (željezne armature) te drugi predmeti. Sva četvorica osumnjičenika su kazneno prijavljena, a vjerojatno ih čeka i dovođenje pred suca istrage.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:35 04.02.2022.

sa šetnice 8 rasvjetnih stupova.... i onda ovi koji otkupljuju nije im sumnjivo ništa kad im donose stupove od rasvjete, poklopce šahta, bakar iz trafostanica, brončanu skulpturu iz Daruvara koja bila ukradena....