poplave

Krapinsko-zagorska županija proglasila elementarnu nepogodu

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Krapinsko-zagorska županija proglasila elementarnu nepogodu
22.09.2010.
u 11:35
Najpogođenija je Općina Kumrovec, gdje se šteta procjenjuje na dva milijuna kuna, a slijede Zagorska Sela sa 1,7 milijuna, Kraljevec na Sutli sa 1,6 milijuna te Klanjec sa 1,2 milijuna kuna štete.
Pogledaj originalni članak

Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić danas je, zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivrednim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima te cestama i mostovima, prouzročenim poplavama uslijed obilnih kiša od 19. rujna, proglasio elementarnu nepogodu za područje Grada Klanjca te općina Kumrovec, Kraljevec na Sutli i Zagorska Sela.

Županija će obavijestiti Državno povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda pri Ministarstvu financija o štetama koje su prouzrokovane na njenom području i koje prema prvim podacima iznose više od deset milijuna kuna.

Najpogođenija je Općina Kumrovec, gdje se šteta procjenjuje na dva milijuna kuna, a slijede Zagorska Sela sa 1,7 milijuna, Kraljevec na Sutli sa 1,6 milijuna, te Klanjec sa 1,2 milijuna kuna štete. Prema podacima Centra 112, pomoć su zatražili i stanovnici Bedekovčine, Krapine, Donje Stubice, Oroslavja, Marije Bistrice, Zlatara, Stubičkih Toplica i Velikog Trgovišća.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
ludva
23:10 22.09.2010.

... a slika je iz Zagrebačke županije.. hmmm.... mogli ste iz naše županije onda stavit.. ....