rastu tenzije

Kremlj: 'Ukrajinci nas napadaju, ne vjerujemo u ono što kažu'

Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin attends a news conference in Moscow
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
01.03.2023.
u 13:18
Podoljak je ranije u srijedu na Twitteru napisao da Ukrajina "ne napada teritorij RF-a (Ruske Federacije)" te da "vodi obrambeni rat za oslobađanje svih svojih teritorija
Pogledaj originalni članak

Kremlj je u srijedu priopćio da ne vjeruje izjavi ukrajinskog predsjedničkog savjetnika Mihajla Podoljaka da Ukrajina ne pokreće napade na ruski teritorij. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov govorio je dan nakon što su ruski dužnosnici okrivili Ukrajinu za nekoliko pokušaja napada bespilotnim letjelicama, posljednjih od mnogih unutar ruskog teritorija za koje Ukrajina nikad nije preuzela odgovornost.

Podoljak je ranije u srijedu na Twitteru napisao da Ukrajina "ne napada teritorij RF-a (Ruske Federacije)" te da "vodi obrambeni rat za oslobađanje svih svojih teritorija". "U RF se gomilaju procesi panike i dezintegracije, što se odražava većim brojem unutarnjih napada neidentificiranim letećim objektima na objekte infrastrukture", dodao je Podoljak, što je na Twitteru pokrenulo niz šala o vanzemaljskim aktivnostima.

Upitan o Podoljakovu negiranju ukrajinskih napada, Peskov je rekao: "Ne vjerujemo mu."

U utorak se u blizini benzinske postaje 110 kilometara jugoistočno od Moskve srušila bespilotna letjelica, u napadu za koji je regionalni guverner rekao da je bio neuspješan. 

Rusko ministarstvo obrane u srijedu je priopćilo da su ruske snage odbile masovan napad bespilotnim letjelicama na Krim. Rusija je dan ranije optužila Kijev za neuspjele napade dronovima na dvije južne ruske regije.

Moskva je u prosincu objavila da je šest vojnika ubijeno u, kako je rekla, napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica na zračne baze duboko unutar ruskog teritorija, uključujući bazu u kojoj su stacionirani ruski strateški nuklearni bombarderi. 

Video: Tko je 'Putinov kuhar' koji mu se suprotstavio? Prodavao hrenovke, a sada je šef plaćenika koji siju strah po Ukrajini

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
14:01 01.03.2023.

Dali je Putin svjestan da u Rusiji živi 40 milijuna manjinaca, neslavena i muslimana i svi mirno žive,Tatara Čečena i svi žive u Ruskoj, dali razumijete Ruskoj, ne čečenskoj federaciji ili dagestanskoj federaciji. Zašto su Rusi napali Ukrajinu, zato što misle da su Ukrajinci Rusi, tako isto Kinezi mogu misliti da su neki iz rusije Kinezi.Dakle potpuno nerazuman potez Putina, koji je sa time uništio sebe, Rusiju, a možda i cijeli svijet. Nadam se da postoji netko u Rusiji da zaustavi tog nerazumnog monstruma, koji i da pobijedi ne može sreću nikom donijeti, jer je povijest pokazala, da se nikada u povijesti nitko sa ruskom vlašću usrečio nije, samo milijuni grobova, laži i prevare

DX
Dxxt90
14:00 01.03.2023.

Agresor će razmisliti o mirovnim pregovorima tek kada i sam dobije istom mjerom. Daljnja eskalacija je nepredvidiva.

LE
let3
15:38 01.03.2023.

Rusi bi sami mlatili.