Dar od države

Križevcima od Vlade 19 tisuća kvadrata za širenje poslovne zone

Foto: ARHIVA VL
Križevcima od Vlade 19 tisuća kvadrata za širenje poslovne zone
13.01.2011.
u 10:30
Zemljište vrijedno oko 2 milijuna kuna u zoni Nikole Tesle treba komunalno opremiti i onda ponuditi poduzetnicima. Svojedobno je Polančecovo ministarstvo tu zonu proglasilo najboljom u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Država je potkraj 2010. godine bila darežljiva prema Križevcima. Odlukom Povjerenstva za imovinu Vlade RH, donesenoj na sjednici tog tijela 22. prosinca, Vlada je Gradu dodijelila zemljište u poduzetničkoj zoni Nikole Tesle, a budući da je zemljište dano bez naknade može se reći da je gradska uprava profitirala. Jer, radi se o nekretnini površine 19.681 četvorni metar, ukupne vrijednosti, kako se navodi iz ureda gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, točno 2,206.186 kuna, a na kojem će se zona širiti.

– Riječ je o južnoj strani zone Nikole Tesle, uz cestu prema mjestu Prikraj – navode iz Ureda, objašnjavajući da Gradu sada slijedi opremanje te čestice komunalnom infrastrukturom. Nakon toga će se, odgovaraju, zemljište ponuditi i zainteresiranim gospodarskim subjektima. Takvih je, pak, prema evidencijama, u Teslinoj (koja se proteže od križanja s državnom cestom za Zagreb na sjeveru do željezničke pruge na jugu), zasad 35, i u njima trenutačno radi oko 900 osoba. U zoni djeluje nekoliko trgovačkih centara, različite uslužne radnje, te manje tvornice različitih artikala. Najnoviji je objekt, od rujna, tvornica dijelova za strojeve za oblikovanje građevinskog željeza, hrvatsko-talijanskih partnera Strojometal i MEP, vrijedna 4,5 milijuna eura. Ova je zona, inače, 2008. proglašena, od Ministarstva gospodarstva koje je tada vodio Damir Polančec, najboljom u Hrvatskoj.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.