Vinkovci

Kroz igru mališani uče plivati i roniti

Foto: Branimir Bradarić
Kroz igru mališani uče plivati i roniti
18.01.2016.
u 18:48
Dodao je i kako će program provoditi iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, a koji su i osmislili program.
Pogledaj originalni članak

S ciljem da se djeca predškolske dobi oslobode straha od vode, nauče osnovnim tehnikama plivanja, ronjenja i disanja danas je na bazenima vinkovačkog Dvoranskog plivališta „Lenije“ započela provedba programa privikavanja na vodu djece završnih skupina vrtića u Vinkovcima.

– Osnovna misija Hrvatskog Crvenog križa je zaštiti život i zdravlje odraslih ali i djece i zato nam je drago što sudjelujemo u provedbi ovoga programa u koji je uključeno 160 djece i trajati će u naredna dva mjeseca, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenoga križa Vinkovci Branko Tomić.

Dodao je i kako će program provoditi iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, a koji su i osmislili program. Pojasnio je kako se radi o prilagođenom i zanimljivom programu verificiranim od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.  Iz Plivačkog kluba Vinkovci izrazili su nadu i da će djeca kroz pohađanje ovoga programa i kroz igru steći prva znanja i iskustva u plivanju i ronjenju, a što će im kasnije biti poticaj za bavljenje vodenim sportovima ili rekreativnim plivanjem.  

>> Lani 700, a ove godine će tisuću osnovaca naučiti plivati

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.