ZENIČKI UZNIK

Krsnik: Za Purdu još čekamo odluku osječkog odvjetništva

Foto: Branimir Bradarić/VLM
Krsnik: Za Purdu još čekamo odluku osječkog odvjetništva
18.01.2011.
u 19:30
Purda bi 23. siječnja mogao biti slobodan, no moguće je i da se pritvor produlji na 40 dana dok ne stignu potrebni dokumenti
Pogledaj originalni članak

Od uhićenja vukovarskoga branitelja i logoraša Tihomira Purde prošla su dva tjedna, a slučaj još nije ni blizu rješenja.

– Još nisam službeno dobio spis o svome branjeniku. O slučaju znam ono što sam čitao po medijima. Na potezu je sada Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku koje mora proučiti spis i na osnovi dokaza odlučiti ima li elemenata kaznenog progona ili ne. Također, Hrvatska mora zatražiti prebacivanje slučaja u Hrvatsku, a to Srbija mora odobriti, rekao je Krešimir Krsnik, koji zastupa Tihomira Purdu.

Najavio je da bi Purda, na temelju određenoga pritvora od 18 dana, mogao biti slobodan 23. siječnja, ali i da ostaje mogućnost da se pritvor produlji na 40 dana dok se ne proslijede potrebni dokumenti. Krsnik, s obitelji Purda, uskoro bi se mogao zaputiti i u Zenicu u posjet svome branjeniku

. – Cijeli je slučaj prilično nejasan. Ipak, siguran sam da Srbija nema nikakve pravne ingerencije da procesuira bilo koju osobu za neko djelo počinjeno na tlu Republike Hrvatske – istakao je Krsnik i dodao da mu se svakodnevno javljaju branitelji i logoraši koji prepričavaju torture po logorima u Srbiji kada su im se iznuđivali iskazi. U isto vrijeme supruga Slobodanka Purda s troje svoje djece i dalje iščekuje vijesti o suprugu Tihomiru s kojim se nije čula danima.

– Želim zahvaliti svim građanima Hrvatske, a posebno hrvatskim braniteljima, na podršci koju nam daju. Nemojte nas ostaviti – rekla je Slobodanka i dodala da sada više ne zna što bi očekivala i mislila jer su očekivali da će Tihomir do prošloga vikenda biti u kući.

– Posljednji smo se put čuli prije pet dana. Razgovarali smo pet minuta, a najviše ga je zanimalo kako smo, kako su djeca i slično. Djeca stalno pitaju za tatu, kada će kući, a ja ne znam što bih im rekla. Nadam se da će se ovo ubrzo riješiti – rekla je Slobodanka.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

OB
-obrisani-
19:43 18.01.2011.

Nikad nećete saznati kakav je u stvari bio taj čovjek i puno nas ako je to i bio . Naivnost i neinformiranost je loše za čovječanstvo. Pa zar želite živjeti u lažima i namještenim režijama. Laž je neprijatelj čovječanstva. Ako je čovjek čist, zna se. U stvari ima par mafijoza koji su zainteresirani za takav posao. Sa druge strane sve ide u vražju materinu.

ZE
Zeravica
20:02 18.01.2011.

SVE sami JUNACI \"Domovinskoga Rata\" a sada se kriju u MISJU RUPU ! koga ste vi to BRANILI ?????? ubijali bespomocne danas se otkriva,

OB
-obrisani-
19:59 18.01.2011.

Krsnik: Za Purdu još čekamo odluku osječkog odvjetništva ali za svaki slučaj je Tihomir več spakirao kofere i spreman je da bježi u pravcu Hercegovine putevima drugog nevinog viteza generalisima Glavaša...