U Virovitici

KTC pustio u pogon nove plastenike vrijedne 4,5 milijuna kuna

Foto: Marija Lovrenc
KTC pustio u pogon nove plastenike vrijedne 4,5 milijuna kuna
24.01.2014.
u 17:00
- Cilj projekta je vlastitim kapacitetima uzgojiti domaću, kvalitetnu i zdravu hranu u vrijeme kad se sve više hrane uvozi - istaknuo je predsjednik Uprave KTC-a Ivan Katavić
Pogledaj originalni članak

Trgovački lanac KTC u Virovitici je u petak pustio u pogon novi plastenički kompleks na oko 5.000 četvornih metara u kojima planiraju, za potrebe vlastite trgovačke mreže, uzgajati grapolo i beef rajčicu.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 4,5 milijuna kuna u kojoj će se hidroponski – bez tla, a samim time i zdravije, poručuju, godišnje proizvesti u prosjeku 40 do 45 kilograma rajčice po kvadratnom metru. Za te je potrebe zaposleno osam novih djelatnika, lokalna samouprava pomogla je u brzom ishođenju dozvola i zemljišta pa se prvi plodovi očekuju već u travnju ove godine.  Cilj projekta je vlastitim kapacitetima uzgojiti domaću, kvalitetnu i zdravu hranu u vrijeme kad se sve više hrane uvozi, ali i dati domaćim proizvođačima priliku da svoje proizvode plasiraju na police KTC-a, istaknuo je  predsjednik Uprave KTC-a Ivan Katavić prilikom otvorenja.

- Pružit ćemo priliku malim proizvođačima da svoje poljoprivredne proizvode prodaju kod nas, mi ćemo ih otkupljivati. Već imamo mrežu od oko 500 kooperanata, ali spremni smo na nove suradnike koji proizvode zdravo - istaknuo je I. Katavić.

>>Za 1000 radnika KTC-a 1000 kuna božićnice, najboljima i trostruko

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

YO
yocko
15:59 26.01.2014.

Kakovi lijepi plastenici bi bili na mjestu, starog mlina,paradajzi bi bili kao nogometna lopta.

M3
Miške 3
08:01 26.01.2014.

Oduševljen sam. Sami će proizvoditi kvalitetno povrče. Inače, vi koji niste imali priliku, u svim KTC-restoranima možete jesti vrlo ukusno i kvalitetno za ca 18-20 kuna. I to domaču hranu: grah s kobasicama, fileke, bečki, u petak ponekad škarpinu na roštilju itd, Organiziraju vjenčanja. Restorani su im puni radnika, vozača i otalog nam radnog puka. Ako tako nastave, u ovoj ekonomskoj situaciji, doživjet će procvat. O skupi restorani mogu ćekati neke glupe turiste da ih ošišaju. Nije plačeni EPP, zaslužuju priznanje.