NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Kuća užasa u Zagrebu: Amerikanac zatočio i izgladnjivao si brata, dobio tri godine zatvora

Foto: Pixabay
Kuća užasa u Zagrebu: Amerikanac zatočio i izgladnjivao si brata, dobio tri godine zatvora
17.01.2022.
u 16:11
Susjedi su prijavili Amerikanca koji su vidjeli u njegovom dvorištu pothranjenog muškarca kako zavezanih ruku i s lancima na nogama puzi do smeća te pokušava pojesti otpatke hrane.
Pogledaj originalni članak

Općinski kazneni sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je 39-godišnji američki državljanin kriv za optužbe je autističnog brata vezivao lancima i izgladnjivao te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od tri godine. 

Optužnica ga je teretila ga je za dva kaznena djela. Zbog protupravnog oduzimanja slobode osuđen je na dvije godine zatvora, a za nanošenje teških tjelesnih ozljeda na godinu dana i osam mjeseci. Ukupno bi trebao odslužiti tri godine jer jedinstvena kazna mora biti manja od zbroja svih kazni, piše 24sata. 

Njemu će se u kaznu uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 14. kolovoza 2020. godine pa nadalje. Produljen mu je istražni zatvor u kojem se nalazi s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu te je oslobođen plaćanja troškova sudskog postupka. 

U roku 15 dana od primitka pisane presude može se žaliti na nju, a kako je suđenje bilo iza zatvorenih vrata zbog zaštite privatnosti i dostojanstva žrtve nije poznato čime se vodio sud u odmjeravanju kazne. 

Američkog državljanina se tereti da je u razdoblju od veljače do 14. kolovoza 2020. onemogućavao bratu, koji ima teže tjelesne i mentalne nedostatke, slobodu kretanja i napuštanja kuće. Pritom ga vezivao raznim sredstvima, zbog čega je žrtva zadobila brojne tjelesne ozljede. 

Optuženik je bio skrbnik, a osim što ga je držao vezanim uskraćivao mu je hranu i njegu. Susjedi su prijavili Amerikanca koji su vidjeli u njegovom dvorištu pothranjenog muškarca kako zavezanih ruku i s lancima na nogama puzi do smeća te pokušava pojesti otpatke hrane. 

Policija je pronašla u toaletu žrtvu koja je bila u jako lošem stanju.

VIDEO: Srpska policija stalno zaprima dojave o Mateju Perišu: 'Napravili su pravu pomutnju'


 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Cohen
Cohen
16:30 17.01.2022.

Amerikanac je manijak, a naslov nije u duhu standardnog hrvatskog jezika. Glagol izgladnjivati (nekoga) nije povratan, pa povratna zamjenica si ili sebi nema tu što raditi.

FR
franjo
10:06 18.01.2022.

Bože sačuvaj .

TR
tramvajac
00:02 18.01.2022.

Deportirati to odmah. Što još radi ovdje??