UPOZORENJE

Kukasti križ na britanskom parlamentu

Foto: AFP
Kukasti križ na britanskom parlamentu
03.05.2010.
u 17:22
Britanska antifašistička organizacija u znak upozorenja na rastući fašizam projicirala je sliku svastike na zgradu parlamenta, pozivajući glasače da krajnjoj desnici ne dopuste ulazak u parlament.
Pogledaj originalni članak

Da bi skrenuli pozornost biračima na to da je desničarski BNP (British National Party) istaknuo više od 300 kandidata na parlamentarnim izborima, antifašistička zaklada The EMMA Trust projicirala je crveno-plavi kukasti križ na zgradu britanskog parlamenta s upozoravajućim tekstom: "Vrijeme je odluke. Ostavite krajnju desnicu vani."

- Razlog za ovu projekciju jest da zaštitimo tu časnu zgradu, koja je bastion naših demokratskih vrijednosti širom svijeta, od invazije krajnje desnice – izjavio je glasnogovornik zaklade.

Dvojica zastupnika BNP-a uspjela su na prošlim izborima ući u Europski parlament. Desničari, naravno, ovakve akcije antifašista tumače kao napad na slobodu govora i izbora, a ljevica isto tako očekivano podsjeća na to da je u Njemačkoj Hitler na vlast došao na izborima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MI
Misterx
16:13 05.05.2010.

A otkud njima pravo da usred grada stave kukasti križ? Kad bi ja malo prošetao ulicom sa ustaškom kapom i kad bih tvrdio da mi je cilj upozoriti ustaše, sumnjam da bi me to spasilo od robije.

NE
neni
22:02 03.05.2010.

Britanci su toliko zla napravili u povijesti da je Hitler mala \"beba\"prema njima.

Avatar punkufer
punkufer
11:31 04.05.2010.

Nacija koja je izmislila koncetracione logore (još 1880.) ne bi smjela čitavom svijetu pametovati o demokraciji.