LJUBLJANA - Kvarner - jadranski zaljev srednje Europe, moto je pod
kojim je slovenskim turističkim agencijama i novinarima danas u
Ljubljani predstavljena ovogodišnja turistička ponuda Kvarnera, zajedno
s obilježavanjem 120. godišnjice organiziranog turizma i ponudom otoka
Raba.
Kvarneski otoci i Opatija, Rijeka, Novi Vinodolski, Crikvenica... među
slovenskim su gostima iznimno omiljeni. - Na Krku je toliko slovenskih
gostiju da je jedan njegov dio dobio naziv “mala Ljubljana”, na Lošinj
više od 30 posto gostiju dolazi iz Slovenije, a omiljeno im je i zaleđe
s Gorskim kotarom.
Među slovenskim je agencijama dobro primljena praksa kvarnerskih
turističkih djelatnika koji su informativni materijal pripremili na
slovenskom. Lani je Kvarner ugostio 303 tisuće Slovenaca koji su
ostvarili milijun i 611 tisuća noćenja, rekao je direktor
predstavništva HTZ-a u Ljubljani Goran Blažić. Novi investicijski zamah
u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i infrastrukturi detaljno je predstavio
predsjednik TZ-a Primorsko-goranske županije Kazimir Janjić, a da će
gostima vrijednost njihova novca na Kvarneru ove godine biti veća nego
ikad, najavila je Renata Vincek iz TZ-a Kvarner. (v.z.)
Kvarner predstavljen slovenskim turistima
Muškarci, oprez! Izbjegavajte ovih 10 namirnica ako želite sačuvati prostatu
Provedena su brojna istraživanja o povezanosti prehrane i zdravlja prostate, na temelju kojih su stručnjaci izolirali deset namirnica koje bi muškarci trebali izbjegavati
FOTO Ovo su najgori rabljeni auti koje možete kupiti
Od ukupnog broja pregledanih vozila, 67,9%prošlo je bez ikakvih kvarova, dok je 20,6% imalo ozbiljne kvarove. Općenito, što je vozilo starije, to je veća stopa kvarova – među automobilima starim od 12 do 13 godina, 28,1% je imalo velike kvarove, u usporedbi sa samo 6,4% vozila starih dvije do tri godine
Prijeti rat koji će zapaliti cijeli svijet? Što se krije u novom tumačenju Nostradamusove vizije
Čak i stoljećima nakon njegove smrti, njegova djela intrigiraju javnost i inspiriraju nove generacije stručnjaka koji pokušavaju iznova rastumačiti Nostradamusove riječi
Ivan Šarić i Natko Beck razgovarali o neočekivanoj temi važnoj za sve građane
Nekad je bio način da se meso očuva za zimu, a danas je delicija koja odiše poviješću