branko vukšić

Laburistima bih preporučio slogan 'Živjelo bratstvo i jedinstvo'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
branko vukšić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
branko vukšić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
branko vukšić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
branko vukšić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
branko vukšić
09.09.2014.
u 13:59
Vukšić optužuje jednog člana Predsjedništva Laburista, kojeg nije želio imenovati, za varanje države te će ga prijaviti DORH-u.
Pogledaj originalni članak

Dok čeka odluku Suda časti o njegovom izbacivanju, suspendirani član Hrvatskih laburista Branko Vukšić već danas u Hrvatskom saboru započinje pregovore o osnivanju novog Kluba zastupnika.

Još uvijek ne želi otkriti tko bi mogao sjediti s njime u Klubu, rekao je na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o problemima Hrvatskih laburista kojima je preporučio novi slogan "Živjelo bratstvo i jedinstvo", umjesto dosadašnjeg "Mi nismo isti, mi smo Laburisti".

Upravo je njegov najveći teret u stranci, dodaje, narušavanje jedinstva koje laburisti vide kao razmišljanje jednom glavom.

- Veliki je grijeh kada netko drugačije misli, pa unosi nemir u stranku, što je očito moj grijeh. Bratstvo u sloganu treba biti jer se u laburistima inzistira na bratstvu po rodbinstvu i po poslušnosti jer su nesposobni i poslušni podobna braća. Od dva zaposlena u Središnjem uredu Laburista jedan je slučajno sin bivšeg predsjednika. To je isto kao kad bi HDZ ili SDP zaposlili u središnjem uredu svoje stanke 20 bliskih rođaka Tomislava Karamarka ili Zorana Milanovića. Bio bi to skandal nad skandalima. Ovo izgleda da nije skandal – priznaje Vukšić te naglašava da je zajedno s bivšim europarlamentarcem Nikolom Vuljanićem već godinu i pol dana upozoravao predsjedništvo da sin predsjednika stranke ne može sudjelovati na sjednicama tog tijela i voditi glavnu riječ.

Objašnjava da je Lesarov sin kao web administrator zaposlen u stranci te za to prima plaću višu od 10.000 kuna.

No nije to jedini problem stranke, nastavlja Vukšić te optužuje jednog člana Predsjedništva Laburista, kojeg nije želio imenovati, za varanje države. Tvrdi, naime, da on živi u Zagrebu, a prijavljen je negdje u okolici Zagreba kako bi plaćao manji prirez državi, ali i ostvarivao plaću u stranci na osnovu toga što zahvaljujući lažnoj adresi obnaša i dužnost predsjednika podružnice. Sve sumnje će, najavljuje, prijaviti DORH-u.

Smatra i da v.d. predsjednice Laburista Nansi Tireli nije sposobna voditi stranku, da bi se zbog te nesposobnosti laburisti mogli svesti na statističku pogrešku. Ipak, u njegovim je očima ključni krivac za propadanje stranke bivši šef Dragutin Lesar, kojemu priznaje da je i glavni odgovorni za strelovit uspon stranke.

- On je dao ostavku na mjesto šefa stranke samo zato što su ga ljudi prozreli i jer je izgubio autoritet, jer se slika o moralnoj vertikali istopila. Optužuje me da mislim samo na sebe, ali jedini koji je mislio samo na sebe i svoju obitelj je upravo Lesar – kritizira Vukšić.

Jedini razlog njegove, kako tvrdi, nestatutarne suspenzije je delikt mišljenja, budući je na posljednoj sjednici Predsjedništva najavio da će tražiti izbacivanje nekoliko članova iz stranke pa i samu Nansi Tireli.

Prozvani Dragutin Lesar, koji je nakon posljednjih izbora za Europski parlament podnio ostavku na sve dužnosti u stranci, nije želio ulaziti u rasprave s Vukšićem niti odgovarati na njegove optužbe.

- Branko Vukšić jedan je od rijetkih preostalih intelektualaca ljevičara na hrvatskoj političkoj sceni. Ja sam uvjeren da je pred njim sjajna politička karijera, samo mi je iskreno žao što to birači u Zagrebu na prošlim lokalnim izborima nisu nažalost prepoznali, ali to će se dati popraviti – samo je kratko i ironično odgovorio Lesar.

>>Branko Vukšić suspendiran iz Hrvatskih laburista

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

19
1995josip
15:38 09.09.2014.

Još jedna bivša stranka ode u povijest .

OS
osica
15:35 09.09.2014.

"Ironija Lesara razbiti će mu se o glavu" , njemu i Tireli . Lesaru ni tebe nisu nedavno prepoznali na EU izborima i lokalnim i što " vodi i dalje naivne - no i oni će progledati uskoro". Javna je tajna" da si u Laburistima prije vani nego unutra". Čim misliš svojom glavom - tu ti mjesta nema. Kako kaže Vukšić - pomalo idete "statističkoj pogrešci", no ima vas kojima je dobro " kao administartoru od 10000KN". "Intelektualac ostaje intelektualac - onaj tko nije neka pati."

JA
jamanuša
19:10 09.09.2014.

pa kako će narod bez ovako poštene stranke nije mi jasno, evo me tuga obuzela zbog raspada falšete.