Kolumna

Ladislav Ilčić iskoristio svoj preferencijalni glas

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ladislav Ilčić iskoristio svoj preferencijalni glas
26.09.2014.
u 12:00
Na licu mjesta suspendirao je jednog člana Predsjedništva iz protivničkog tabora, imenovao zamjenika iz svog tabora i tako dobio većinu
Pogledaj originalni članak

Ladislav Ilčić, predsjednik Hrasta, u jeku kampanje za referendum kojim bi se zabranile predizborne koalicije i uveo preferencijalni glas, objavio je stupanje u koaliciju s HDZ-om. Odluku je donijelo Predsjedništvo Hrasta iako neki njegovi članovi tvrde da je na sjednici rezultat glasovanja bio 13:13. Tada je, navode svjedoci, Ilčić izveo politički blickrig. Na licu mjesta suspendirao je jednog člana Predsjedništva iz protivničkog tabora, imenovao zamjenika iz svog tabora i tako dobio većinu. Ilčić je samo iskoristio svoj predsjednički „preferencijalni glas“.

Sutkinja koja bi globila premijera pred sankcijama

Zorka Čačić Zagrajski, sutkinja zagrebačkog Općinskog građanskog suda, skrenula je pozornost javnosti kada je premijeru Zoranu Milanoviću zaprijetila globom ako nastavi izbjegavati sudske pozive u postupku po tužbi Milana Bandića protiv HRT-a za klevetu. Slobodna sada otkriva da i sutkinji prijeti sankcija jer DSV razmatra pokretanje stegovnog postupka protiv nje zbog nanošenja štete ugledu suda. Detalji nanošenja štete nisu poznati jer je javnost isključena iz postupka DSV-a.

Bandić diže obje noge i obje ruke za Željku

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, više i ne krije da „do zadnje kapi krvi“ podržava Željku Markić, „zadnju zdravu kariku ove zemlje“. Štoviše, za nju će „dignuti obje noge i obje ruke”, kaže Milan Bandić za Radio Sljeme.

Maras bi zapošljavao u tajništvu, ali nema koga

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, ne može nikako pronaći kadrove koji bi radili u Glavnom tajništvu, otkriva Globus. U godinu dana morao je poništiti čak pet natječaja za posao u Ministarstvu uključujući i onaj za službu koja obavlja poslove primanja u državnu službu. Pomalo neočekivano, nijedan kandidat, a kandidirali su se i zaposlenici Ministarstva, ne uspijeva zadovoljiti na testiranju znanja iz poznavanja Ustava, engleskog i informatike. Potraga za kandidatima koji zadovoljavaju uvjete za rad u Marasovu tajništvu se nastavlja, a ako i dalje ne bude sreće, ministar se uvijek može za pomoć obratiti koalicijskim partnerima iz HNS-a. Njihov je kadrovski rezervoar nepresušan.

>> Ilčić: Hrast ulazi u koaliciju s HDZ-om. Predsjedništvo: Ilčić krši Statut

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar abakus
abakus
19:04 26.09.2014.

U članku se nalazi dezinformacija: prijedlogom promjena izbornog zakona o kojem se odlučuje na referendumu za koji se upravo skupljaju potpisi NIJE predviđena zabrana predizbornih koalicija, već samo zabrana izlaska stranaka na izbore sa zajedničkom listi. Ovo su predlagači referendumskog prijedloga objasnili već bezbroj puta i unatoč tome se opet šire dezinformacije. Zašto?

ZA
zagorec51
16:19 26.09.2014.

Mala stranka ili velika stranka - ponašanje isto - stranka je stranka - zato nam treba glasanje za ime i prezime !!

MI
miso
07:06 27.09.2014.

Ladislav - prevedeno na hrvatski Propao Ćovjek!