međimurac andrej:

Lagao da ima leukemiju. 'Ako me osude, novac neću uplatiti HNS-u'

Foto: Ivica Beti/VLM
Lagao da ima leukemiju. 'Ako me osude, novac neću uplatiti HNS-u'
25.09.2012.
u 21:17
U trenutku sam odlučio izmisliti bolest. Sve je brzo krenulo, organizacija koncerta bila je ishitrena, ispričao je Andrej za 24 sata.
Pogledaj originalni članak

Međimurac Andrej Matotek koji je izmislio da ima leukemiju i tako prevario sumještane i HNS koji je lani organizirao sakupljanje novca za liječenje, ispričao je za 24 sata kako nije mislio da će izmišljena bolest uzeti toliko maha, te da se pokušao i ubiti.

– U trenutku sam odlučio izmisliti bolest. Sve je brzo krenulo, organizacija koncerta bila je ishitrena, a je li to bilo nečije sakupljanje političkih bodova, ne znam. Uostalom, sam sam si kriv za sve – ispričao je 30-godišnji Andrej.

>>'Izmislio sam da imam leukemiju, a HNS je prikupio novac za liječenje'

Načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga, koji je pokrenuo humanitarnu akciju, na kojoj je prikupljeno više od 40.000 kuna, za Matotekovu prevaru doznao je mjesec dana ranije. Rekao mu je da će sve proći u tišini te neka vrati novac.

– Onda je pozvao medije i na sva zvona me proglasio varalicom. To je bio pretežak teret za mene i mogao me stajati života – ispričao je Matotek. HNS je protiv Andreja podignuo kaznenu prijavu.

– Osude li me, novac neću uplatit HNS-u nego humanitarnoj zakladi – rekao je Matotek.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DS
dsimunk3
08:55 26.09.2012.

Fuj!

SL
slavicabosnjak317
22:15 25.09.2012.

Od kud ti hrabrost da još ucjenjuješ frajeru. Da imaš karaktera sakrio bi se u mišju rupu!

Avatar Aubix
Aubix
08:01 26.09.2012.

Kome nije dobro u Hrvatskoj, neka ide u Srbiju!