NITKO NIJE OZLIJEĐEN

Lansiran dron na dom Benjamina Netanyahua, srušio se na zgradu

Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
World leaders take part in the 79th annual U.N. General Assembly high-level debate
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
World leaders take part in the 79th annual U.N. General Assembly high-level debate
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
World leaders take part in the 79th annual U.N. General Assembly high-level debate
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
FILE PHOTO: World leaders take part in the 79th annual U.N. General Assembly high-level debate
19.10.2024.
u 10:37
U incidentu nitko nije ozlijeđen, priopćila je vojska. Zaustavljena su dva bespilotna leteća objekta.
Pogledaj originalni članak

Dron lansiran iz Libanona srušio se na zgradu u izraelskom gradu Caesareji, gdje živi premijer Benjamin Netanyahu, priopćila je u subotu izraelska vojska. Prema izvješćima izraelskih medija, nije poznato je li Netanyahu bio u obalnom odmaralištu koje se nalazi između Tel Aviva i Haife u vrijeme napada. U incidentu nitko nije ozlijeđen, priopćila je vojska. Zaustavljena su dva bespilotna leteća objekta.

Zračna uzbuna bila je i u Tel Avivu, 55 kilometara južnije, jer se dron navodno približio četvrti Glilot, gdje se nalazi sjedište izraelske obavještajne službe Mossad i još jedan obavještajni centar. Sirene su se oglasile na brojnim drugim mjestima u sjevernom Izraelu, uključujući grad Tiberias na zapadnoj obali Galilejskog jezera.

Libanonska šijitska milicija Hezbolah, koja je u savezu s Hamasom u Pojasu Gaze, ispaljuje rakete i dronove na Izrael gotovo svakodnevno od početka rata u Gazi. Nakon vijesti o smrti čelnika Hamasa Jahje Sinvara u Gazi, milicija koju podržava Iran najavila je "novu fazu eskalacije".

VEZANI ČLANCI:

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

AL
alojzvodic
10:53 19.10.2024.

Dron lansiran iz Libonana pogodio je zgradu u kvartu u gradu Cezereja gdje je smještena i privatna rezidencija premijera Izraela Benjamina Netanyahua. zraelska vojska je saopćila da su sa teritorije Libana ispaljena tri drona na Izrael, a da je jedan pogodio zgradu u Cezareji. Prema prvim informacijama nije bilo povrijeđenih osoba. Na objavljenim snimcima vidi se veći broj vozila hitne pomoći i drugih službi, a medijima je zabranjen pristup. Ured Netanyahua je odbio dostaviti informacije gdje se nalazio u trenutku napada. Napadi dronovima su počeli u ranim jutarnjim satima ciljajući Tiberiju i okolna područja, a vojska tvrdi da je oborila dva drona. Ostaci raketa su pali u Galilejsko jezero. Sirene za uzbunu bile su aktivne i u drugim dijelovima Izraela uključujući regiju Emek Hefer, Tel Aviv i područje sjeverno od grada.

ZO
zoranlelic
11:20 19.10.2024.

Smatrate li da je napad na privatnu imovinu predsjednika Vlade Izraela akt terorizma, ili se radi samo o atentatu (ili pokušaju istoga ukoliko izraelske vlasti demantiraju uspjeh Libanonaca)? Što to točno tamo nije terorizam?

XC
xcopy
11:46 19.10.2024.

Također je zanimljivo primijetiti da od jutros svi libanonski dronovi stižu neozlijeđeni na odredište.