Sramotni poziv

Lažni 'upomoć': Usred noći digao policiju i HGSS na noge!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Lažni 'upomoć': Usred noći digao policiju i HGSS na noge!
28.01.2014.
u 14:11
Muškarac je tvrdio da je Land Roverom zapeo između Vrdova i Panja (obronci Dinare iznad Sinja). Kazao je da ne može nikuda i kako mu je potrebna pomoć. To mu nije prva lažna dojava
Pogledaj originalni članak

Splitsko-dalmatinska policija traga za muškarcem koji je jučer usred noći lažnom dojavom na noge digao i policiju i HGSS!

Naime, muškarac je sinoć u 23.05 sati nazvao policiju u Sinju i tražio pomoć. Dvadeset pet minuta poslije alarmirani su i HGSS-ovci.

– Dobili smo dojavu preko policije da je čovjek Land Roverom zapeo između Vrdova i Panja (obronci Dinare iznad Sinja). Kazao je da ne može nikuda i da mu je potrebna pomoć – ispričao nam je Luka Mudronja, instruktor HGSS-a. Gorska služba spašavanja tražila je broj mobitela muškarca, no rečeno im je da se on više ne javlja jer je izgubljen signal. Tada su im djelatnici Centra 112 kazali da sumnjaju kako je poziv uputio nepoznati muškarac koji je i prije učestalo zvao hitnu i vatrogasce te prijavljivao lažne nesreće.

Kako im dužnost nalaže, dvojica pripadnika HGSS-a uputila su se automobilom na prijavljenu lokaciju provjeriti o čemu je riječ. Kada su došli na lokaciju koju je muškarac naveo, uvidjeli su da ondje nema nikoga. Isto je ustanovila i policija. Ona sada pokušava pronaći nesavjesnog muškarca koji olako zlorabljuje službe za zaštitu i spašavanje. Ustanovila je da mu je mobitel lociran u Sinju.

Apeliramo građane da ne zovu bez valjanog razloga. Možda je u tom trenutku nekome drugome pomoć nužno potrebna, no mi je nećemo moći pružiti zbog nečije lakomislenosti – istakli su u Gorskoj službi spašavanja, čiji su članovi bez ikakve naknade spremni i po najtežim vremenskim uvjetima usred noći napustiti toplinu vlastita kreveta kako bi spasili unesrećene.

>>HGSS-ovci s biokovskog vrha helikopterom spasili planinara s infarktom
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OS
osica
15:19 28.01.2014.

ako mu nije prva lažna dojava- znači da je za ranije krive prošao s preblagom kaznom. Ako zloupotrebljava takvu službu - onda je bolestan pa ga treba poslati na psihjatriju, ili ako je " uvjetno zdrav - debelo kazniti." Sramota, ljudi se izlažu nadljudskim naporima da nekome pomognu a ova mamlazina se iživljava.

Avatar adminjepeder
adminjepeder
14:40 28.01.2014.

Identificirati, locirati, uhititi. transferirati i pobrinuti da mu slijedećih pet godina ne treba pomoć GSS-a.

MO
modovisisajteMaraschino
17:06 28.01.2014.

naplati mu kaznu da kredit mora dići da bi platio kaznu pa da vidiš da li bi mu više palo na pamet da upućuje lažne pozive...