Nova afera indeks

Lažnom diplomom do posla u uredu karlovačkog župana?

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Lažnom diplomom do posla u uredu karlovačkog župana?
31.01.2012.
u 11:20
Bernardica Topolnjak-Halapa nije na popisu diplomiranih ekonomista Ekonomskog fakulteta u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Imam diplomu koja nije krivotvorena, ali niste relevantni da bih vam je dala na uvid – tvrdi županijska pročelnica Bernardica Topolnjak-Halapa, predsjednica Županijskog vijeća HSP-a.

Župan najavio provjeru

Da je nezakonito zaposlena kao pročelnica ureda župana Ivana Vučića, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, sumnja naš izvor na temelju čije smo dojave istražili čitav slučaj. Javni natječaj za to radno mjesto objavljen je u Narodnim novinama, a kriterij je bila i visoka stručna sprema. U dopisu Županije piše da je B. Topolnjak-Halapa dostavila preslik diplome o stečenoj stručnoj spremi sedmog stupnja, serijskog broja 38742/35847391 koju je izdao Ekonomski fakultet u Zagrebu 9. srpnja 1990. na ime Bernardica Topolnjak. Na našu zamolbu da nam se dostavi preslik odgovoreno je da bi se time prekršio Zakon o zaštiti osobnih podataka. U nekoliko smo navrata prošli popise završenih studenata tog fakulteta od 1980. do 2008., objavljene u službenim monografijama Fakulteta, i na njima nema B. Topolnjak-Halapa, B. Halapa ili B. Topolnjak.

 – Ekonomski fakultet nije izdao diplomu o stručnoj spremi sedmog stupnja broj 38742/35847391 od 9. srpnja 1990. na ime Bernardice Topolnjak-Halapa – kaže voditelj referade za preddiplomski i diplomski studij Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Robert Fišić.

 Županija će zatražiti potvrdu fakulteta da je pročelnica kod njih diplomirala.

 – O zaposlenju je odlučivalo povjerenstvo, a preslik diplome je morao biti ovjeren kod javnog bilježnika. B. Topolnjak-Halapa sigurno udovoljava kriterijima natječaja, a je li neki dokument krivotvoren neka kažu drugi – odgovara karlovački župan Ivan Vučić.

Pokrenut će spor

Nakon razgovora s njime i poslanog upita o tome tko je činio natječajno povjerenstvo, zvala nas je pročelnica Topolnjak-Halapa. Najavila je pokretanje spora protiv onih koji ustvrde da nema visoku stručnu spremu.

– Razmišljala sam prvo da vam ustupim originalnu diplomu na uvid, ali sam odustala jer vidim da to nema smisla – rekla nam je B. Topolnjak-Halapa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

RO
rosa
10:24 01.02.2012.

Fakultetsku diplomu treba zaraditi, a ne kupiti. Vjerovatno Topolnjakici je uzor Vlaisavljevićka koja stan nije zaradila već isti dobila,

DE
denderi
12:20 31.01.2012.

tko zna gdje i sa kim je ona polagala ...?

RO
roko511
15:51 31.01.2012.

Žao mi je Bernardice ,samo radi toga što ima peh ,koliko je takovih u Hrvaskoj a ona na.....