Ubojstvo novinara

Legija odbio ubiti Ćuruviju jer je imao važnija posla na Kosovu

Foto: Youtube Screenshot
Legija odbio ubiti Ćuruviju jer je imao važnija posla na Kosovu
13.06.2014.
u 12:19
Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a sudionik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario suprugu Branku Prpu u glavu
Pogledaj originalni članak

Prema saznanjima beogradske Politike koja je imala uvid u optužnicu o ubojstvu novinara, izdavača i oštrog kritičara Miloševićeva režima, Slavka Ćuruvije, podignute prije nekoliko dana, ne navodi se tko je nalogodavac ubojstva ali stoji kako je zapovjedi izdavao bivši šef Resora DB-a Radomir Marković, koji je za počinitelje odabrao pripadnike beogradskog centra DB-a, jer je tadašnji zapovjednik jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek Legija odbio ubiti vlasnika Dnevnog telegrafa i Europljanina "zbog obveza njegove jedinice na Kosovu".

Zato je Marković odabrao Milana Radonjića, Miroslava Kuraka, Ratka Romića. Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a sudionik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario suprugu Branku Prpu u glavu. Kurak i Romić su Ćuruviji i njegovoj supruzi 11. travnja 1999. između 16.38 i 16.45 prišli s leđa i tada je Kurak pucao u Ćuruviju u kojega je ispalio prvo pet metaka nakon čega se zanio i pao, a Romić je suprugu udario pištoljem u glavu.

Potom je, opisuje se u optužnici, Kurak prišao Ćuruviji koji je ležao na podu, "na blizinu od 0,8 metara i ispalio još sedam hitaca". Prema nekim navodima iz optužnice, Politika doznaje kako je Ćuruvija trebao biti ubijen dan ranije, 10. travnja.

>> Podignuta optužnica za ubojstvo Slavka Ćuruvije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PO
poirot
09:36 15.06.2014.

Nisu Srbi izgubili ni bitke ni rat. Dobili su još jednu lepu i veliku srpsku državu Republiku Srpsku.

SE
selbivoje
12:29 14.06.2014.

sve sami ubice, a ima dosta onih koji su jos u funkcijama, da ne govorim o onima koji su sakrili sada oruzje i ponasaju se kao "dobri" susjedi ne samo u srbiji,jer srbi su samo izgubili bitke, a misle ne i rat, zato pozor !