U IME OBITELJI

Leki u srijedu stiže više od 380.000 potpisa

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Leki u srijedu stiže više od 380.000 potpisa
15.10.2014.
u 17:22
Iz inicijative je danas priopćeno da su prikupili “više od 10% potpisa građana potrebnih za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu”
Pogledaj originalni članak

Nakon točno deset dana od završetka dvotjednog izjašnjavanja građana o raspisivanju referenduma za promjenu izbornih pravila prikupljanjem potpisa, građanska inicijativa U ime obitelji nije precizirala točan broj prikupljenih potpisa.

No, iz inicijative je danas priopćeno da su prikupili “više od 10% potpisa građana potrebnih za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu” te kako će se idućeg tjedna, u srijedu 22. listopada u 14 sati, volonteri i koordinatori U ime obitelji zajedno s Organizacijskim odborom inicijative uputiti prema Markovu trgu gdje će zahtjev za raspisivanje referenduma s “više od 380.000 potpisa građana” predati predsjedniku Sabora Josipu Leki.

Precizan broj prikupljenih potpisa trebao bi biti poznat prekosutra. Bit će to drugi put da ista inicijativa prikupljene potpise građana predaje Leki. Prvi put odnosilo se to na zahtjev o referendumu za ustavnu definiciju braka, kada je inicijativa prikupila oko 750.000 potpisa.

>> Trebala je ponuditi samo preferencijalno glasovanje

>> Dvoglava partija želi određivati tko ima građanska i politička prava

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 71

DZ
DINAMO-ZG
17:39 15.10.2014.

Bravo Željka! Bit će tu još svega! Trese se partija još uvijek, samo ne stavljaju dotičnu gospođu u medije jer time homogeniziraju narod, a to im baš i nije u interesu! Ni lijevom, ni desnom partijskom krilu, a ni njihovim poslušnicima, satelitima i dizačima ruku... :-)

ME
MED
17:42 15.10.2014.

Hocemo referendum

LI
livoguza2
17:46 15.10.2014.

Nema druge nego udrugu U ime obitelji registrirati kao političku stranku i tako poraziti crvendaće iz svih stranaka koje su već stvorile veliku crvenu koaliciju kako bi vječno vladali Hrvatskom. Ostvaruje se Josipovićevo crvenjenje Hrvatske ukoliko se narod žurno ne osvijesti. Naprijed, Željka!!! Lp.