Po cesti i po zraku

Leteći automobil dobio dozvolu za prometovanje u SAD-u

Foto: Transition
Leteći automobil dobio dozvolu za prometovanje u SAD-u
11.07.2011.
u 08:57
Vozaču, odnosno pilotu Transitiona dopušteno je prometovanje svim prometnicama te letenje između lokalnih aerodroma.
Pogledaj originalni članak

Leteći automobil nazvan Transition dobio je 30. lipnja dozvolu američkog NHTSA-a (National Highway Traffic Safety Administration ) za slobodno prometovanje, objavili su iz tvrtke Terrafugia koja vozilo proizvodi.

Agencija za sigurnost prometa SAD-a ovom je dozvolom dala zeleno svjetlo za prvo vozilo u povijesti koje može voziti po cesti i letjeti. Vozaču, odnosno pilotu Transitiona dopušteno je prometovanje svim prometnicama te letenje između lokalnih aerodroma.

Koliko će ovaj model zaživjeti, znat će se kada krene serijska proizvodnja, no, ako ništa drugo, riječ je o zanimljivoj ideji izbjegavanja gužvi i prometnih čepova.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
09:24 11.07.2011.

Super zanimljivo.... Baš me zanima kako bi kod nas prošao s dozvolom dok bi morao namiriti hrpu birokrata od kojih svaka stanica želi svoj dio kolača..

AA
aabbcc
10:06 11.07.2011.

. kaj je tu novo ? Svaki avion moze da vozi pistom ili sirokim cestom al kaj bi to radio kada moze da leti ?

Avatar Nikad robom
Nikad robom
09:23 11.07.2011.

ma sigurno će biti turbo-extra-mega popularan i masovan - vozačku nekako položiš, pilotsku kopiraš... i to je to... i bit će jako praktično - ideš recimo iz zagreba u karlovac... a gužva je na autoputu... pa se fino odvezeš na lučko, tamo poletiš.... letuckaš malo okolo.... sletiš na lučko... i pravac autoput za karlovac... i za tren si u karlovcu... ludnica...