povijesna pobjeda

Liberali pobijedili konzervativce: Novi kanadski premijer Justin Trudeau (43)

Foto: Reuters/PIXSELL
Justin Trudeau, kanada
Foto: Reuters/PIXSELL
Justin Trudeau, kanada
Foto: Reuters/PIXSELL
Justin Trudeau, kanada
Foto: Reuters/PIXSELL
Justin Trudeau, kanada
Foto: Reuters/PIXSELL
Justin Trudeau, kanada
20.10.2015.
u 08:31
Dosadašnji premijer Stephen Harper prihvatio je poraz. Rekao je kako je čestitao Trudeau te da će Konzervativci prihvatiti poraz bez oklijevanja
Pogledaj originalni članak

Kanadska Liberalna stranka odnijela je povijesnu pobjedu na parlamentarnim izborima u Kanadi i time okončala devetogodišnju vladavinu Konzervativaca.

Novi premijer tako će postati 43-godišnji Justin Trudeau, sin pokojnog kanadskog premijera Pierrea Trudeaua koji je na vlasti bio dva puta, od 1968. do 1979. te kasnije od 1980. do 1984. godine.

Dosadašnji premijer Stephen Harper prihvatio je poraz. Rekao je kako je čestitao Trudeau te da će Konzervativci prihvatiti poraz bez oklijevanja. Dodao je i kako će podnijeti ostavku na mjesto čelnika Konzervativne stranke.

– Strah smo pobijedili nadom, a cinizam s teškim radom. Najviše od svega smo pobijedili ideju da Kanađani trebaju biti zadovoljni s manje. To je ono što pozitivna politika može učiniti – rekao je nakon izbora Trudeau.

>> Kanada službeno ušla u recesiju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

LU
lucio2
12:25 20.10.2015.

Fantasticna vijest, Harper je ratoborni korporativni ljigavac koji je tradicionalno miroljubivu i inteligentnu naciju prokusao pretvoriti u novu US. Svaka cast, ovo je dobra vijest za svijet!

DU
Deleted user
21:43 20.10.2015.

čestitam liberalima ... a i možda se odselim u tu civiliziranu zemlju ...

ST
Startrack
15:26 20.10.2015.

Evo ovdje neki experti za Zidove slave dolazak ovoga. U isto vrjeme bjeli Kanadjani se raspitiju kao doci u USA. Kazu dace im ovaj dovest milijune azijata i arapa na azilj i dic taxu.