NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Liječnici muškarcu (66) iz glave izvadili čavao dužine deset centimetara

Foto: ilustracija
Liječnici muškarcu (66) iz glave izvadili čavao dužine deset centimetara
19.02.2015.
u 08:28
Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada, ne sretne u karijeri, rekao je kirurg
Pogledaj originalni članak

Liječnici fočanske bolnice uspješno su izvadili čavao dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jovana Ećimovića (66) sa Sokoca koji se ozlijedio čisteći staru pušku.

Sokočaninu je iz glave izvađen čavao dužine deset centimetara.

U fočansku bolnicu Ećimović je stigao preksinoć oko 19 sati u svjesnom stanju, a liječnici su tek nakon rendgenske snimke ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.

Kirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli odstraniti strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

- Sve je proteklo u najboljem redu, uspjeli smo rekonstruirati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice.

Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada, ne sretne u karijeri - istaknuo je Obrenović. Ećimović priča da je čistio zahrđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.

- Čekićem sam sa strane udarao kako me ne bi moglo dohvatiti, a taj dio kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i vjerojatno dobio rikošet. Odjednom me je krv zalila - rekao je Ećimović. On je zahvalio liječnicima u Foči na stručnoj intervenciji, kojom mu je spašen vid.

>> Šokantna rendgenska snimka iz hrvatske bolnice!

>> Što su liječnici pronašli u jednjaku 16-mjesečnog dječaka

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.