DANAS U VEČERNJEM

Lik i djelo HDZ-ova kandidata za premijera Zdravka Marića

Foto: VL
Lik i djelo HDZ-ova kandidata za premijera Zdravka Marića
12.06.2016.
u 00:01
Marić može biti i bolji od Oreškovića, ali ni on nema pravi politički legitimitet
Pogledaj originalni članak

S jedanaest godina dobio je auto u Večernjakovoj nagradnoj igri, kao student iz šale je na telefonskoj sekretarici snimio poruku: “Halo, dobili ste stan budućeg ministra financija”, a na pragu četrdesete godine smiješi mu se i premijersko mjesto.

U ovim uvjetima to sigurno ne bi bio posao iz snova, no kad bi se slučajno dogovorila neka nova koalicija, promatrači sa strane daju mu nešto više šansi nego što ih je imao Orešković.

Premda on to po svojoj vokaciji nije, tridesetdevetogodišnji Zdravko Marić jedan je od rijetkih političara koji bi bio prihvatljiv ljutim političkim protivnicima. Smiren je, ne odbija ljude od sebe, ne zalijeće se, ima iskustva u javnim poslovima, no mana mu je kao i Oreškoviću što nije prošao izborno sito i rešeto pa nema politički legitimitet. Teško je naći ijednu Marićevu političku obojenu izjavu, nije član HDZ-a, a ljudi koji ga znaju bolje kažu da svjetonazorski pripada političkom centru. Studij ekonomije bio je njegov životni izbor, a ulazak u politiku rezultat spleta okolnosti.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>>Hasanbegovića će u novoj Vladi zamijeniti Bandićev čovjek

>>Tko može izvesti zemlju iz ove drame?

>>Srpski muftija: Zvezdaš sam, bio sam i delija. Danas sam muftija i navijat ću za Hrvate na Euru

>>Prvo vjenčanje štićenika državnih institucija

>>U tiskanom izdanju čitajte sve o prvoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije na Euru protiv Turske na Parku prinčeva

Foto: VL

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

Avatar ljutatrava
ljutatrava
21:18 11.06.2016.

koja fotka, koji naslov, koji tekst, nema veze jedno sa drugim,

ZA
Zaggrabe
20:52 11.06.2016.

A po čemu bi ministar Marić bio bolji od Oreškovića? Po tome što iza njega stoji Todorić? Da. Po tome što bolje pozna odgovornost i ozbiljnost kolega iz HDZ-a pa ne daje nikakve izjave i čeka rasplet? Da. Hvala na svemu, ja sam ipak za Oreškovića!!! Idemooo na izboreeeee ako HDZ ima muda i karaktera? Nema ih, bez brige-Orešković ostaje!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:26 11.06.2016.

Kao da se tu radi o Oreskovicu ili Maricu. Radi se o Karamarku. Sve se vrti oko njega i njegovog lopovluka i njegovog ega.