Šokantna snimka

Linč u Kijevu – policajca zatukli kamenjem i palicama

Foto: Screenshot YouTube
Ukrajina
19.02.2014.
u 10:27
Policajac je nakon napada ostao nepomično ležati na zemlji, no nije poznato je li živ
Pogledaj originalni članak

Nasilje u Ukrajini ponovno je eskaliralo. U brutalnim okršajima policije i protivnika predsjednika Viktora Janukoviča žrtava ima i na jednoj i na drugoj strani.

Na YouTubeu, na profilu RadioSvobodaOrg, jučer je objavljena snimka na kojoj se vidi kako prosvjednici kamenuju pa potom palicama tuku policajca. Nakon toga policajcu prilazi jedan od prosvjednika i odvlači ga s mjesta sukoba.

Policajac je nakon napada ostao nepomično ležati na zemlji, no nije poznato je li živ.

U posljednjim sukobima u Kijevu poginulo je 25 ljudi, od čega devet policajaca.

>> Ukrajina gori, a policajci se sanjkaju i ganjaju loptu kao Ševčenko!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

HO
hordubal
11:05 19.02.2014.

već prokušana metoda, ubaci par huligana među prosvjednike koji će pokrenuti masu, policajci nemaju nikakve mogućnosti da se obrane, masa je prevelika da ih zaustave samo štitovima, a da zapucaju potekle bi rijeke krvi, nisam podrobno pratio vijesti, ali mi se ne čini da je Kličko pozvao prosvjednike da mirno prosvjeduju i paraliziraju grad (vojska i policija su mogli jednostavno otići i pobiti prosvjednike da su zvijeri, ali to nisu, pa je rušenje premijera otežano), no ovdje nisu bitni ni EU ni Rusija, netko će izgubiti sina ili oca i neće mu biti bitno je li Ukrajina dio EU-a ili Rusije, a EU samo potpiruje prosvjede (a zaboravlja kakve će probleme izazvati islamisti kad se vrate iz Sirije), no valjda život Ukrajinca nije bitan kao život Engleza ili Francuza, ponašaju se kao da su građani ostalih zemalja mačke koje možeš zadaviti bez moralnih dilema

ST
Stipeprof
11:46 19.02.2014.

Zamislite da je 1998. - nakon što je Tuđman izabran za Predsjednika RH - SDP organizirao nasilne demonstracije i ultimativno tražio odlazak Tuđmana s vlasti (ili izbore 4 godine prije ustavnog roka). Zamislite da su SDP-ovi demonstranti počeli ubijati policajce. Biste li bili na strani prosvjednika ili na strani Tuđmana i policije? A po čemu se takav zamišljeni scenarij razlikuje od onog što se sad događa u Ukrajini?

LD
lopov drpiga
11:21 19.02.2014.

Ako demokratski zapad može podržavati alkaidu u Siriji onda ne vidim ništa sporno da podržava i orgijanje ukrajinskih fašista...