Nema popuštanja

Linić odgovorio Marasu: Zakoni su jasni, porez se mora platiti!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Linić odgovorio Marasu: Zakoni su jasni, porez se mora platiti!
03.10.2013.
u 11:34
"Nemojte mi govoriti o građanima ako mislite na sebe kao novinare koji se bavite samostalnom djelatnošću i ne plaćate porez"
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Slavko Linić osvrnuo se na prijedlog svojeg kolege Gordana Marasa koji je zatražio da se ovrhe na ime neplaćenog poreza provode iznad 10.000 kuna.

– Nema popuštanja jer zakoni su jasni. Zakoni se ne mijenjaju pojedinačnom voljom, nego se moraju poštovati, a moj posao je da se zakoni poštuju. To je odgovornost prema svima koji redovito plaćaju poreze – rekao je ministar financija. Iz odgovora je jasno da Linić nije spreman popustiti, pišu 24 sata.

Podsjetio je da se Vlada godinu i pol bavila "onima koji su možda varali poreznike i štetili proračunu" i sramotili se kada su ih ljudi koji plaćaju poreze pitali zašto ne vode brigu o neplatišama.

Na upit je li građane na vrijeme obavijestio da će limit za ovrhe biti 2000 kuna, Linić je uzvratio:

– Ne postoji limit. Nigdje ne postoji. Nemojte mi govoriti o građanima ako mislite na sebe kao novinare koji se bavite samostalnom djelatnošću i ne plaćate porez. U zakonu jasno piše kada se plaća porez i ne postoji limit od 2000, 60.000 ni 30.000 kuna. Postoji zakonska obveza do kada se plaća porez – izjavio je Linić.

Utvrdio je i da država sada, za razliku od prošlih vremena, plaća svoje obveze te poručio da svaki porezni obveznik mora plaćati i jednu kunu i to na vrijeme.

>>Štern: Tjeralica za Hernadijem ruši dionicu MOL-a

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.