Kritika rebalansa

Linić: SDP može zemlju izvući iz krize kao i 1999. godine

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Linić: SDP može zemlju izvući iz krize kao i 1999. godine
31.08.2010.
u 12:36
Linić drži da je ovim rebalansom državnog proračuna jasno poručeno – mirovine i plaće zaposlenih u javnom sektoru isplaćivat će se iz novih zaduženja
Pogledaj originalni članak

– Rebalans državnog proračuna donosi produljenje krize u realnom sektoru pa se može očekivati daljnji pad gospodarske aktivnosti. Plaće su sigurne samo zaposlenima u javnom sektoru i onima koji rade u bankama, osiguravajućim kućama, dok su za milijun zaposlenih u realnom sektoru plaće nesigurne zbog očekivanog rasta nelikvidnosti i neplaćanja dugova – kazao je danas u Rijeci Slavko Linić, saborski zastupnik SDP-a. Prema njegovim predviđanjima moguće je očekivati i novih 90 tisuća nezaposlenih, a sve zbog, kazao je Linić, izostanka poticaja i olakšica poduzetnicima koji će tako biti prisiljeni zatvarati radna mjesta. Linić drži da je ovim rebalansom jasno poručeno – mirovine i plaće zaposlenih u javnom sektoru isplaćivat će se iz novih zaduženja. Prisjetio se 1999. godine, kada je, rekao je Linić, gospodarstvo bilo na najnižoj razini, a nelikvidnost ogromna. SDP je tada zemlju izvukao iz krize, a može to učiniti i sada zahvaljujući znanju, sposobnosti, iskustvu i kadrovima.

Rebalans je "veliko kukavičje jaje" kojim nas premijerka Kosor gura u još dublju krizu , kazao je Linićev stranački kolega Željko Jovanović. Uvjeren je da nismo na putu izlaska iz krize i da nećemo biti sve dok je ova struktura na vlasti. Izbori su za Jovanovića jedini rebalans koji je Hrvatskoj potreban.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
SDP
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

OH
ohoho
13:12 31.08.2010.

neandretalci bi bolje radili ovaj posao nego sva hdz-ova garnitura skupa

OB
-obrisani-
15:41 31.08.2010.

birajte neandertalce - birajte hdz !

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
00:11 01.09.2010.

niposto birati HDZ,SDP,HNS i sve ostale koji su sudjelovali u pljacki zadnjih 20 godina. birajte izborni program ne glupe izjave SDP guzica. nemoguce da je hrvatski narod toliko glup birati ista govna ponovo.