Sjednica predsjedništva

O sudbini Linića bez puno rasprave. Milanović: On to zaslužuje

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
04.06.2014.
u 19:57
Rajko Ostojić govorio je o rezultatima koje je Linić postigao kao ministar i čak je u jednom trenutku, prenio nam je jedan od sudionika sastanka, imao pomalo prijeteći ton prema Milanoviću
Pogledaj originalni članak

Kako doznajemo, o izbacivanju Slavka Linića iz SDP-a na sjednici Predsjedništva gotovo da nije bilo rasprave. Izbacivanje je predložio predsjednik stranke Milanović koji nije posebno obrazlagao zašto predlaže da se izbriše Linićevo članstvo u SDP-u rekavši da ovaj to zaslužuje. Premda je, kako nam kaže jedan od članova Predsjedništva, svatko mogao reći što misli o tome, progovorili su samo oni koji su bili protiv te odluke.

Tako je Mirando Mrsić, koji zapravo ne pripada frakciji protiv Milanovića, rekao da misli kako Linićevo izbacivanje nije dobro za SDP i da je umjesto toga trebalo skupiti glave.

Rajko Ostojić govorio je o rezultatima koje je Linić postigao kao ministar i čak je u jednom trenutku, prenio nam je jedan od sudionika sastanka, imao pomalo prijeteći ton prema Milanoviću, no vrlo brzo se povukao.

Svoj glas protiv Davor Bernardić obrazložio je tvrdnjom da to nije dobro za stranku i pozvao na njeno jedinstvo.

Zlatko Komadina, doznajemo, ponavljao je rečenice koje i inače zadnjih dana javno govori, a čija je suština da on ne može biti za Linićevo šutiranje iz SDP-a jer ga je primao u stranku. Druga za SDP iznimno važna tema prošla je također šutke. O poražavajućim izbornim rezultatima uopće nije bilo rasprave, a tema izbora svela se na iznošenje tehničkih detalja. Tako su se Predsjedništvu podastrli podaci o izlaznosti, o tome kakvi su gdje rezultati, koliko se novaca potrošilo na kampanju, koliko su stajali call-centri, koliko je bilo aktivista i slično.

Više sudionika sastanka potvrdilo nam je da nitko ni jednom riječju nije doveo u pitanje sastav liste i činjenicu da su zbog lošeg poretka na izbornoj listi samo dva SDP-ovca otišla u Europski parlament.

>> Predsjedništvo izbacuje Linića iz stranke! Komadina želi biti novi šef SDP-a

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

LU
ludvig9889
20:08 04.06.2014.

Kaos u partiji pokazuje da SDP nije kadra voditi ovu državu. Mi svaki dan gubimo vrijeme s ovom Vladom. Ništa u dvije godine nisu napravili osim što smijenili pola ministara u vladi i izbacili iz svojih stranaka neposlušni kadar. Naravno u dvije godine podijelili su pozicije u državnim firmama i nekoliko kredita rodbini.

BU
bubimir
21:02 04.06.2014.

a što zaslužuje milanović ?

DT
dturina
20:05 04.06.2014.

Taj SDP treba po političkoj relevantnosti reducirati na razinu stranke za zaštitu hrasta lužnjaka i sličnih političkih velesila.