pomoć

Lionsi donirali županjskom Crvenom križu 53 isušivača

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Lionsi donirali županjskom Crvenom križu 53 isušivača
17.06.2014.
u 15:25
Hrvoje Banić podsjeća kako ovo nije prva donacija Lionsa poplavljenom području u županjskoj Posavini
Pogledaj originalni članak

- Guvernerica Saveza udruga Lions klubova Slovenije Alenka Marter, kada je čula za poplavu u županjskoj Posavini, odmah je ponudila pomoć guvernerici Saveza udruga Lions klubova Hrvatske i danas je pomoć realizirana tako što je slovenski Lions donirao Lionsima Hrvatske 53 isušivača koji su sada neophodni potrebni stanovnicima poplavljenih područja kako bi se kuće mogle početi obnavljati. Ovu darovnicu primili smo sa zahvalnošću od bratskih Lionsa Slovenije i isušivače predali Crvenom križu Županja na daljnje korištenje - kaže Hrvoje Banić, tajnik Lions kluba Vinkovci i koordinator Saveza udruga Lions klubova Hrvatske za raspodjelu pomoći u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Hrvoje Banić podsjeća kako ovo nije prva donacija Lionsa poplavljenom području u županjskoj Posavini i putem Leo podmlatka i Lions klubova darivano je preko 120 tona razne pomoći.

- Osim toga, Međunarodna udruga Lions klubova na čelu s predsjednikom Barry Palmerom na zahtjev guvernerice Saveza udruga Lions klubova Hrvatske, Nade Arbanas je donirala 60 000 dolara za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj i ta pomoć će uskoro biti i realizirana. I Lionsi Republike Mađarske su ponudili pomoć, što znači da poplavljenim područjima ne pomaže samo Hrvatska nego i njeni susjedi - kaže Hrvoje Banić.

>> Očekuje se prikupiti 20 tisuća tona otpada na županjski deponij

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.