Digla ih na noge

Lisica ugrizla psa, lovci i policija punih pet sati tragali za njom

Foto: D. Javorović/Pixsell
Lisica ugrizla psa, lovci i policija punih pet sati tragali za njom
06.01.2011.
u 15:52
To nije nikakva neuobičajena pojava, ima ih tijekom cijele godine, samo što se na snijegu lakše primijete. Nema razloga za paniku, kaže lovac A. Brkić
Pogledaj originalni članak

Na noge je digla policiju i lovce zalutala lisica koja se u srijedu došetala do Reisnerove ulice u širem središtu Osijeka. Četiri su puta građani od 15 do 18 sati pozvali policiju u pomoć, a nakon pet sati traganja divlja životinja ipak nije nađena.

 

Ušla u dvorište

 

– Lisica je ugrizla psa u jednom dvorištu u Reisnerovoj ulici, građani su odmah pozvali policiju koja je nas obavijestila. Na teren su izišli i veterinari koji su psa odmah cijepili i sanirali cijeli teren. Unatoč višesatnom traganju, lisicu ipak nismo pronašli – doznajemo od Antuna Brkića, predsjednika Lovačkog društva Mursa. Da su divlju životinju vidjeli, kaže, odmah bi ju ustrijelili.

 

– To nije nikakva neuobičajena pojava da se lisica pojavi u naseljenim mjestima, a s obzirom na to da je sada ovakvo vrijeme i svugdje je snijeg, građani ih lakše primijete. U tom dijelu grada blizu je groblje, ima puno otvorenog područja, a mnogo je i zaostalih cijevi kroz koje se one mogu provući i ući ljudima u dvorište – dodaje. Kaže kako su lisice na području Osijeka prisutne tijekom cijele godine, no da zbog toga ne treba dizati paniku. Iako je dan ranije lisica bila u njihovoj ulici, stanovnici Reisnerove nisu se uplašili.

 

Građani bez straha

 

– Ništa nisam čula o toj lisici i ne bojim se hodati ulicom jer su to divlje životinje i mislim da se one više boje ljudi nego mi njih – kazala nam je jedna sugrađanka iz Reisnerove ulice.

 

Inače, ovo nije prvi put da je ova životinja iz divljine došetala čak do gradskog središta. Jednu je 2008. godine u Strossmayerovoj ulici pregazio automobil, a lovci su je nakon toga morali ustrijeliti. Više problema s lisicama imaju, pak, stanovnici prigradskih naselja, gdje je njihov dolazak česta pojava.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
16:06 06.01.2011.

Ako je ugrizla psa, može bit\' bjesnilo u pitanju.