Lista srama porasla

Plaće ne isplaćuje 7.461 poslodavac

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Plaće ne isplaćuje 7.461 poslodavac
14.08.2014.
u 21:37
Podsjetimo, prije mjesec dana na toj listi bilo je 5620 tvrtki iz cijele Hrvatske čijim radnicima nije iskazana isplata plaće u periodu od siječnja do svibnja 2014. i 1418 poslodavaca fizičkih osoba.
Pogledaj originalni članak

Na internetskim stranicama Porezne uprave u četvrtak je objavljen ažurirani popis poreznih obveznika/poslodavaca koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće.

Na danas objavljenom popisu koji se odnosi na period od siječnja do lipnja 2014., nalazi se ukupno 7.461 takvih poslodavaca za koje radi ukupno 27.534 radnika. Među poreznim obveznicima/poslodavcima koji ne isplaćuju plaće nalazi se 5.945 pravnih osoba i 1.516 fizičkih osoba.

Podsjetimo, prije mjesec dana na toj listi bilo je  5620 tvrtki iz cijele Hrvatske čijim radnicima nije iskazana isplata plaće u periodu od siječnja do svibnja 2014. i 1418 poslodavaca fizičkih osoba.

Popis koji je danas objavljen možete pogledati u nastavku.

Pravne osobe:

Popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće- PRAVNE OSOBE uju Place_PRAVNE OSOBE

Fizičke osobe: 

PopisPopis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće- FIZIČKE OSOBE Poslodavaca Koji Ne Isplacuju Place_FIZICKE O...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

CT
cto1965
22:04 14.08.2014.

Šta je vama Vlado? Mislite da iz objesti nisu isplatili plaće? Sve ste poduzetništvo doveli do ruba. Ajde vi nemojte sebi isplatit tri plaće i tako nam se skinite bar malo sa grbače.

DE
denis12345
00:59 15.08.2014.

Na crnoj listi je pola onih koji sami sebi ne mogu isplatiti plaću jer su prije toga državi morali platili poreze jer ona sama uzme. Za nagradu što pristaju biti državni robovi koji sebi ne mogu osigurati egzistenciju, ali pod prijetnjom ovrhe hrane ponekog uhljeba, nagrađeni su crnom listom. Koji crni humor.

ST
stefj
00:47 15.08.2014.

Koje su ovo gluposti. Pa velika većina firmi i obrta su ti gdje su ljudi samozaposleni. Očito nemaju dovoljno prihoda da si isplate plaću, vjerojatno plaćaju samo doprinose (inače ih porezna automatski blokira). Uz to ima dosta firmi koje imaju nula zaposlenih, što znači da su otišle pa, pa... Osim novih i većih poreza, te ovih besmislenih listi, ova vlada nam nije dala ništa, sve što je napravilo vodi do sve veće devastacije privatnog sektora. Neki se tom vesele, no nek se zapitaju tko će hraniti more uhljeba kada unište i zadnje poduzeće... Ma, rejting i ekonomski rezultati sve govore, iseljavanje, pad potrošnje, zaduživanje, itd. Koliko god lagali i pokušavali prikazati stvari ružičastima, koliko god namještali statistike, brojke su nemilosrdne...