Lista za Rijeku:

Lista za Rijeku: Ekološki problemi ne poznaju županijske granice

Foto: Patrik Macek/Pixsell
Lista za Rijeku: Ekološki problemi ne poznaju županijske granice
14.01.2013.
u 14:08
Pitanje projekta Plomina C ova je stranka nedavno pokušala uvrstiti i na dnevni red Skupštine Primorsko goranske županije ali se, kažu u Listi za Rijeku, skupštinska većina po tom pitanju proglasila nenadležnom.
Pogledaj originalni članak

Lista za Rijeku podržat će potpisivanje peticije građana Primorsko - goranske i Istarske županije sa zahtjevom za odustajanje od realizacije predloženog projekta Plomin C koje su najavile udruge Eko Kvarner i Labin Art Express XXI.

U Listi za Rijeku smatraju da ekološki problemi ne poznaju županijske granice i da projekt Plomina 3 može imati potencijalno štetan utjecaj po zdravlje građana i dalji razvoj turizma na Kvarneru. Ističu da nisu protiv investicija, posebno u energetici, ali su protiv projekata koji, osim što su ekološki neprihvatljivi, imaju i potencijalno tragične ekonomske posljedice.

Pitanje projekta Plomina C ova je stranka nedavno pokušala uvrstiti i na dnevni red Skupštine Primorsko goranske županije ali se, kažu u Listi za Rijeku, skupštinska većina po tom pitanju proglasila nenadležnom. Nasuprot tome u Listi za Rijeku smatraju da je dužnost članova predstavničkog tijela štititi interese i zdravlje građana koji su ih izabrali te da bi se i sami građani o ovako važnim pitanjima trebali očitovati izravno putem referenduma ili masovne peticije.

>>Eko Kvarner i Labin Art Express XXI zajedno protiv Plomina C

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.