OMILJENA DELIKATESA

Šparoge se pojavile na tržnicama, za svežanj će se morati izdvojiti i 50 kuna

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Šparoge na šibenskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Šparoge na pulskoj tržnici
04.03.2020.
u 15:13
Divlja šparoga raste kao samonikla biljka uz priobalno područje gdje se počinje brati već u ožujku, pa do lipnja.
Pogledaj originalni članak

Mnogi ljubitelji šparoga konačno su došli na svoje. Na pulskoj i šibenskoj gradskoj tržnici pojavila se mnogima omiljena delikatesa, no oni koji žele uživati morat će izdvojiti za svežanj i 50 kuna. 

Šparoge su u narodu poznata i kao 'carsko povrće', a taj nadimak su dobile zahvaljujući popularnosti koju su stekle još u rimsko doba. Divlja šparoga raste kao samonikla biljka uz priobalno područje gdje se počinje brati već u ožujku, pa do lipnja.

Iako su poznate prema svojem prepoznatljivom gorkastom okusu, mnogima su drage i zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje donosi konzumacija. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
predator57
17:10 04.03.2020.

Kao i svake godine.