zanimljivi prizori iznad Zagreba

Ludo proljetno vrijeme: S jedne strane crni oblaci, s druge pak prodiru zrake sunca

Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
02.04.2024.
u 18:45
Iznad Zagreba nakon kiše vidljivi su tamni oblaci, dok pogled prema Velikoj Gorici osunčan kao da ste na drugom kraju Hrvatske.
Pogledaj originalni članak

Zanimljiva igra sunca i oblaka mogla se vidjeti danas popodne na nebu iznad Zagreba. Iznad Zagreba nakon kiše vidljivi su tamni oblaci, dok pogled prema Velikoj Gorici osunčan kao da ste na drugom kraju Hrvatske. 

Ujutro nas je kako smo i najavljivali dočekao red sunca red kiše. Današnji dan je pravi proljetni prevrtljivi dan. Mjestimice pada kiša dok je na jugu moguć i poneki pljusak s grmljavinom.

Do kraja dana puhat će uglavnom slab do umjeren jugozapadnjak.Temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu između 9 i 14 stupnjeva. Poslijepodne nas je u središnjoj Hrvatskoj dočekalo pretežno sunčano vrijeme, ali uz promjenjivu naoblaku. Tako su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. Slično se očekuje i Slavoniju i Baranju. Sunčana razdoblja, ali uz pojačan razvoj oblaka, poslijepodne pljuskovi i grmljavina.

U Dalmaciji je danas većinom prevladavalo sunčano vrijeme, poglavito na obali, dok u zaleđu uz umjeren razvoj oblaka predvečer može biti ponekog pljuska.  Sutra nas očekuje nešto oblačnije vrijeme iako će generalno atmosfera biti stabilnija nego u ponedjeljak i utorak. U drugoj polovici tjedna kišu ne očekujemo, bit će sve više sunca, a temperatura do vikenda ugodna i primjerenija dobu godine od ovih današnjih 30 stupnjeva.

I na moru u srijedu prolazno povećana naoblaka, no bez kiše. Od četvrtka posvuda pretežno sunčano te malo toplije. Na Jadranu će idućih dana puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, bit će ugodno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.