POETSKA DUŠA

Luka Bebić u srednjoj školi šarmirao cure recitirajući Lorcu

Luka Bebić - Godišnjica mature
Luka Bebić
Bebić
05.06.2010.
u 21:01
- Uvijek je bio aktivan i morala sam ga umirivati na satu. I onda sam znala da će naš Luka daleko dogurati – rekla je razrednica Dujmov, koja je predsjedniku Sabora opet dodijelila opomenu.
Pogledaj originalni članak

Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora, u subotu je u Kaštelima proslavio 55 godina od mature u Poljoprivrednoj školi.

Na prozivci razrednice Vinke Dujmov od 23-oje učenika koji su 1955. položili ispit zrelosti bilo ih je devet, a najbrbljaviji među njima bio je upravo barba Luka, kako je rekao nekadašnjim razrednim kolegama da mu je simpatično kada ga tako zovu.

- Uvijek je bio aktivan i morala sam ga umirivati na satu, ali i onda sam znala da će naš Luka daleko dogurati – potvrdila je razrednica Dujmov, koja je predsjedniku Sabora opet dodijelila opomenu.

Tu je bio i školski imenik,a Luka Bebić ne treba se sramiti svojih ocjena. Vrlodobar uspjeh, odlično vladanje, petica iz hrvatskog jezika.

-Luka je cure koje su voljele romantiku osvajao recitirajući im Lorcine i Kranjčevićeve stihove – ispričao je Neven Lizatović, najbolji Bebićev prijatelj iz školske klupe.

-Koliko smo voljeli ići u kino, a uvijek je manjkalo novca. Onda bi poslali jednog da odgleda film pa da nam ga poslije u domu prepriča. Jedan naš kolega gledao bi film sat i pol vremena, a nama ga prepričavao četiri sata – ispričao je Bebić. Razrednici i kolegama pokazao je da je dobro usvojio gradivo u Poljoprivrednoj školi, podijelivši im po bocu vlastitog maslinovog ulja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

ČO
čombe
09:45 07.06.2010.

Bilo bi bolje da se držao uzgoja kenjaca ...

ST
sttipe
22:44 06.06.2010.

ta skola,danas,brace radic,ako se ne varam,je uz prometnu u splitu,najdalje od jedne skole!!u njoj je i veterina,u koju idu vecinom,limitirani ucenici,cast iznimkama,dok poljoprivrednu pohadjaju vecinom,sami imb__ili..na takvom glasu je vec po stoljeca,svako ko drzi do sebe ju izbjegava!!kastelani nisu znali da im je jedan od najvise rangiranih ljudi u drzavi tamo \"skolovan\"!!imali bi malo drugacije misljenje i o njemu i ostatku njegove stranke da su znali!!

DO
doktorica
23:53 06.06.2010.

Svašta