pesimističan oko rješenja diplomatskim putem

Luksemburški šef diplomacije za eliminaciju Putina: Rekao sam to pod utjecajem emocija

Foto: JOHANNA GERON/REUTERS
EU Foreign Ministers meet to address the situation in Ukraine, in Brussels
Foto: IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS
Ukrainian security services hold drills in Kherson region
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS
A Ukrainian military installation is seen, after Russian President Vladimir Putin authorized military operation in eastern Ukraine, in Mariupol
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS
Ukrainian tanks move into the city, after Russian President Vladimir Putin authorized military operation in eastern Ukraine, in Mariupol
02.03.2022.
u 17:10
Asselborn je rekao da je pesimističan u pogledu izgleda za rješenje tog sukoba diplomatskim putem, pregovorima.
Pogledaj originalni članak

Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn izrazio je u srijedu suosjećanje za patnje Ukrajinaca i zaželio da ruski narod eliminira ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi zaustavio rat.

U razgovoru za javni radio 100,7, ministar je izrazio žaljenje zbog toga što do ruskih građana ne dolazi dovoljno informacija o ratu u Ukrajini preko ruskih državnih medija. "Kada bi ruski narod vidio što Putin radi u Ukrajini, koliko se Ukrajinci boje i koliko bi ljudskih života on mogao imati na savjesti, tada bi srušili Kremlj", rekao je Asselborn.

I dodao: "To je možda sve što bi se moglo poželjeti, to da Putin bude zaista fizički eliminiran kako bi se sve to zaustavilo". 

Na upit AFP-a, Jean Asselborn je objasnio da je "to rekao pod utjecajem emocija" pošto su ga zapadni diplomati na mjestu događaja izvijestili da ruska vojska napada civilno stanovništvo u Ukrajini suprotno tvrdnjama Kremlja. 

Asselborn je rekao da je pesimističan u pogledu izgleda za rješenje tog sukoba diplomatskim putem, pregovorima.  "Ne trebamo govoriti ljudima da ćemo, diplomatski, uspjeti učiniti zaokret s Putinom kao predsjednikom", rekao je.

Ruska invazija na Ukrajinu traje već sedam dana. Više o tome čitajte OVDJE

Video: U Kijevu se stvaraju sve duži redovi za hranu: "Ne znamo hoće li se sutra moći dostaviti nešto ili ne"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar lajavopseto
lajavopseto
18:34 02.03.2022.

Rekao si ono što misli svaka normalna osoba,da su Hitlera riješili na vrijeme rata u onakvom obliku ne bi bilo.

DU
Deleted user
18:06 02.03.2022.

i sta si je izabrao Luksemburg od Rusije i kad pocinje komadanje Rusije

Avatar Flatus
Flatus
17:15 02.03.2022.

Treba pripaziti, kada se Ukrajina na kraju obrani će krenuti njihova Oluja i etničko čišćenje ukrajinskih Rusa koji sa ovim sukobom imaju isto ko i prosječni stanovnik Kijeva. Naravno ovdje će biti trolova koji će tvrditi da su sami napustili Ukrajinu, svi Rusi u jednoj državi i sl.