fimi media

Maček napisao knjigu o Sanaderu, objava čeka kraj sudskog procesa

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
Maček napisao knjigu o Sanaderu, objava čeka kraj sudskog procesa
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Marko Biočina
12.06.2012.
u 18:50
Sudjelovali smo u svim ključnim događajima od 2003. do 2009., a javnost ima posve iskrivljenu sliku, tvrdi Ratko Maček
Pogledaj originalni članak

Ratko Maček, bivši Vladin glasnogovornik, priprema knjigu o bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu koja bi se u prodaji trebala naći čim završi sudski spor u slučaju Fimi media, gdje je Maček jedan od optuženika.

– Iako je rukopis već gotov i trenutačno prolazi posljednju fazu obrade, smatram da ne bi bilo dobro da je objavim prije nego što proces koji se vodi protiv mene bude okončan. U suprotnom bi se cijela priča mogla tumačiti kao pokušaj pritiska na sud, a to mi nikako nije namjera. Naprosto, sudjelovali smo u svim ključnim sastancima i događajima od 2003. do 2009. Mnoge od tih situacija javnosti su potpuno nepoznate, a mnoge od njih doživljavaju se drukčije nego što su u stvarnosti bile. Vjerujem da će zato knjiga izazvati brojne reakcije iako se neće baviti isključivo Sanaderom. U knjizi su i brojni drugi akteri i nitko neće imati takvu priliku, a mnogi od njih neće biti zadovoljni činjenicama koje o njima iznosima – kaže bivši glasnogovornik Vlade.

Maček se u knjizi pozabavio i bivšim rizničarom stranke Mladenom Barišićem te Brankom Pavošević, koja je vodila računovodstvo, a danas su ključni svjedoci u optužnici. Zajedno sa Sanaderom terete se zbog pronevjere državnog novca preko agencije Fimi media. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.