KRONOLOGIJA

Mafija voli likvidacije automobilima

23.10.2008.
u 23:28
Pogledaj originalni članak

Eksplozivne naprave pod automobile postavljane su radi zastrašivanja ili likvidacije. Bivši legionar Bernard Hutinski (27) bio je prva žrtva autobombe 26. ožujka 1998. u središtu Varaždina. Taj je atentat preživio ali ne i mjesec i pol kasnije kad je likvidiran u Čakovcu u noćnom klubu Monte Carlo.

Samo dan nakon eksplozije u Varaždinu, u zagrebačkom Španskom je od naprave pod suzukijem poginuo reketaš Albert Burić (33), vlasnik Versusa kod Doma sportova.

Miljenko Žaja Krojf ostao je bez noge 1999. u eksploziji pod autom. Prije nego što je ubijen hicima 2006. pred svojim haustorom, i Lullzimu Krasniqiju podmetnut je eksploziv pod automobil 2003.

Na zagrebačkom Tuškancu 1. ožujka 2003. u 4 ujutro eksplodirao je mercedes ML 500 Ninoslava Pavića, vlasnika Europapress holdinga. Eksploziv je aktiviran daljinskim upravljačem.

SEEMO, mreža koja okuplja urednike, medijske djelatnike i novinare iz juoistočne Europe, objavila je da je cilj bio zastrašivanje novinara koji pišu o organiziranom kriminalu te da su vlasti učinile malo u istrazi tog događaja

Pogledajte na vecernji.hr