na slobodi

Maglov i trojica osumnjičenih za Kuline pušteni iz pritvora

Foto: Arhiva VL
Maglov i trojica osumnjičenih za Kuline pušteni iz pritvora
08.03.2011.
u 14:55
Umjesto pritvora, uvedene su mjere opreza, odnosno obveza javljanja policiji.
Pogledaj originalni članak

Željko Maglov, Milorad Paić, Tvrtko Pašalić i Damir Boršić, protiv kojih je podignuta optužnica za ratni zločin u šibenskim Kulinama, u ponedjeljak poslijepodne pušteni su iz pritvora iako je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo njihovo zadržavanje.

Odluku je donijelo izvanraspravno vijeće splitskog Županijskoga suda te su četvorica optuženika, koja su bili pritvorena u splitskom zatvoru Bilice od početka rujna 2010. godine, na slobodi. Umjesto pritvora uvedene su mjere opreza, odnosno obveza javljanja policiji.

Maglov, Paić, Pašalić i Boršić optuženi su da su kao pripadnici vojne policije u ožujku i travnju 1992. godine zlostavljali ratne zarobljenike iz sela Nosa Kalika.

Nediljko Ivančević, odvjetnik Željka Maglova, smatra da nema razloga za produljenje pritvora njegovu branjeniku jer ne postoje osobito teške okolnosti izvršenja kaznenog djela.

– Neću ulaziti u to je li kazneno djelo počinjeno ili nije, ali kada spomenemo ratni zločin, zamišljamo patnju, smrt, ranjavanje, teško premlaćivanje... Ovdje nemamo ni ranjenih ni ubijenih pa ne možemo govoriti da je bilo osobito teških okolnosti izvršenja kaznenoga djela – kaže Ivančević.

Državno odvjetništvo žalilo se na odluku o puštanju optuženika iz pritvora. Presudit će Vrhovni sud.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.